Stellantis 2022 yılını rekorlarla kapattı
Global otomotiv ve mobilite dünyasının en büyük grupları arasında yer alan Stellantis'in 2022 yılı net gelirlerinde yüzde 18’lik artış kaydedildiği açıklandı.
Ocak 2021 tarihinde kurulan, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep,Lancia,Maserati, Opel, Peugeot ve RAM markalarıyla global otomotiv ve mobilite dünyasının en büyük grupları arasında yer alan Stellantis N.V., 2022 yılını geride bıraktı.
Stellantis'in net gelirleri, yüzde 18’lik artış ile 179,6 milyar Euro'ya ulaşırken, düzeltilmiş faaliyet geliri (AOI) ise yüzde 13 marj ve tüm segmentlerdeki kârlılık ile 23,3 milyar Euro oldu.
Stellantis'ten yapılan açıklamaya göre, dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından Stellantis, 2022 yılını global çapta büyüme rakamlarıyla kapattı.
Grubun net gelirleri, yüzde 18’lik artış ile 179,6 milyar Euro'ya ulaşırken, düzeltilmiş faaliyet geliri (AOI) ise yüzde 13 marj ve tüm segmentlerdeki kârlılığı artarak 23,3 milyar Euro oldu. Yalnızca otomotiv değil, mobilite çözümleriyle de 2022 yılında dikkati çeken grubun net kazancı yüzde 26’lık artışla 16,8 milyar Euro oldu.
'LİDERLİK EDECEK TEKNOLOJİ'
2022 yılında güçlü kârlılık ve net nakit sinerjisi ile 7,1 milyar Euro endüstriyel serbest nakit akışı yakalayan Stellantis, yaklaşık olarak 5 milyar Euro net nakit faydası elde etti. Bütün bunların yanı sıra 61,2 milyar Euro'luk kullanılabilir bir likiditeye sahip olan Stellantis’in hissedar onayına tabi olarak ödeyeceği temettü miktarı 4,2 milyar Euro oldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Stellantis Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Tavares, şunları kaydetti:
''Finansal sonuç rekorlarımızla, Dare Forward 2030 stratejik planına odaklanmış bir şekilde elektrikliye geçiş stratejimizin Avrupa’daki etkinliğini kanıtladık.
Artık, 2023 yılından itibaren Kuzey Amerika’da ilk tamamen elektrikli araçlarımızla aynı dönüşüm yolculuğuna liderlik edecek teknolojiye, ürünlere, hammaddelere ve batarya ekosistemine sahibiz.
Daha sürdürülebilir bir geleceğe katkılarından dolayı her bir çalışanımıza ve ortaklarımıza derin şükranlarımı sunuyorum.”
DARE FORWARD 2030
Mart 2022 yılında tanıtılan, Dare Forward 2030, şirketin net gelirlerini 2030 yılına kadar (2021’e kıyasla) 2'ye katlayarak 300 milyar Euro'ya çıkarma ve aynı zamanda 10 yıl boyunca çift haneli düzeltilmiş faaliyet geliri marjlarını sürdürme hedefini sağlayacak; önemsemek, teknoloji ve değer olarak 3 temel sütun üzerine inşa ediyor.
En Çok Okunan Haberler
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Araştırma: Olası bir savaşta Türkiye'nin kaybı ne olur?