6. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

30 Mayıs 2018 Çarşamba, 11:00
6. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu
6. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri, 28 Mayıs 2018 Akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Ragıp Yavuz’un Baba Sahne’de yönettiği “Kanlı Komedya-Caligula” yılın oyunu seçilirken, Eraslan Sağlam‘ın yönettiği, Tatavla Tiyatro’nun “Oyun Karıştı” adlı oyunu yılın komedisi, Ümit Çırak’ın yönettiği Sahne 3’ün “Özgürlüğün Bedeli”’ adlı oyunu yılın en iyi Küçük Salon oyunu ödüllerini aldılar. Ekin Yazın Dostları’nın Tiyatro Tartışma Platformu üyeleri ise seçici kurulun önerdiği sekiz oyunu izleyerek aralarından Müge Saut Süs‘ün Altkat Sanat’ta yönettiği “Dönüşüm” adlı oyunu ödüle değer buldu.
6. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu
Ekin Yazın Dostları, okudukları kitapları tartışmak üzere bir araya gelen okurlar tarafından 2006 yılında kuruldu. Bu gruplara, 2008’de, izledikleri oyunları tartışan tiyatro izleyicileri de eklendi. 2012’de Felsefe söyleşileri başladı. 2016’da da Fotoğrafçılık kolu kuruldu. Ekin Yazın Dostları’nın İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Marmaris ve Karadeniz Ereğli’de kitap tartışma grupları bulunuyor. Grup dokuz yıldır Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’na, dört yıldır İzmir Kitap Fuarı’na katılıyor, fuarlarda kitap ve tiyatro söyleşileri düzenliyor.
6. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu
Aysel Sakarya, Aydın Ergil, Nevzat Yıldıran, Nurdan Ergil ve Nursen Öztürk’den oluşan Seçici Kurul, bu yıl 91 oyunu izleyerek değerlendirdi. Seçici kurula seçkideki oyunları izlemeleri için 370 koltuk ayrıldı. Ödül alan oyunların hepsi seçici kurulun tamamı tarafından izlendi. Törenden önce düzenlenen kokteylde sanatçılar yıl içinde göremedikleri dostlarıyla söyleşme olanağı buldular. Törenin sunuculuğunu Aybike Turan yaptı. Törenin açılış konuşmasını Ekin Yazın Dostları adına Aydın Ergil yaptı. Ergil, konuşmasının başında, Ekin Yazın Dostları’nın amacını şöyle dile getirdi: “Tiyatro Ödüllerimiz, seçici kurulun en çok beğendiği oyun ve sanatçıların ödüllerle taçlandırılması ve adlarının tiyatro tarihimizin sayfalarına yazılması için verilmektedir”. Konuşmadan sonra ödüllerin verilmesine geçildi. Ödül verenler arasında: Şükran Soner, Engin Ayça, Gülsen Tuncer, Hakan Altıner, Sertaç Ayvaz, Barış Kıralioğlu, Levent Öktem, Levend Yılmaz, Aydın Ilgaz, Nilgün Ilgaz, Damla Cercisoğlu, Züleyhan Beşli ve Rafet Akalın yer alıyordu. Ödül verenler ve alanlar kısa konuşmalarla düşüncelerini dile getirdiler.

En Çok Okunan Haberler