Erdoğan, 'Saray'a taşınacak

14 Ağustos 2014 Perşembe, 09:53
Erdoğan, 'Saray'a taşınacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilir seçilmez AKP’de krize neden olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, partinin başına geçemeyeceği netleşince gözler ne yapacağına çevrildi.
Erdoğan, 'Saray'a taşınacak
Gül, 28 Ağustos’taki devir teslim töreninin ardından ikamet ettiği Dışişleri Konutu’nu da boşaltacak. Gül’ün Ankara’daki yeni adresiyle ilgili çalışmalar sürüyor ancak İstanbul’daki adresin, damadı Mehmet Sarımermer’e ait Kanlıca’daki villa olması planlanıyor.
Erdoğan, 'Saray'a taşınacak
Gül’ün Ankara’daki adresi ise henüz netleşmedi. Başbakan Erdoğan’ın görevinin başından bu yana ikamet ettiği Ankara Subayevleri’ndeki apartman dairesini bir süre daha kullanması bekleniyor. Erdoğan’ın daha sonra Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde inşa edilen yeni Başbakanlık binası yerleşkesindeki konuta geçiş yapabileceği belirtiliyor.
Erdoğan, 'Saray'a taşınacak
Gül’ün Cumhurbaşkanlığı yerleşkesindeki konut yerine Dışişleri Konutu’nu kullanması nedeniyle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu astronomik kira ödenen bir villada yaşıyordu. Gül’ün konutu boşaltmasının ardından Davutoğlu’nun bu konuta taşınabileceği belirtiliyor.
Erdoğan, 'Saray'a taşınacak
Ancak Davutoğlu, Erdoğan’dan sonraki başbakan olursa, Çankaya Köşkü’ne 100 metre mesafedeki adresi Başbakanlık Resmi Konutu olacak.