Kanseri yenmenin yolları

21 Ekim 2015 Çarşamba, 22:40
Kanseri yenmenin yolları
Acıbadem Maslak Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog, Psiko-Onkolog Esra Başöz, meme kanseriyle mücadele eden hastalara önerilerde bulundu.
Kanseri yenmenin yolları
Duygularınızı paylaşın Hastaların duygularını yakınlarıyla paylaşmaları çok önemli. Duyguları ifade etmek, insanları çok rahatlatıyor, hastalığı kabullenmeye yardımcı oluyor ve olumsuz duygularla baş etmeyi kolaylaştırıyor. Yakın çevrenin yanı sıra meme kanseri hastaları ile iletişime geçmek de faydalı.
Kanseri yenmenin yolları
İsteklerinize kulak verin Meme kanseri hastaları, doktorları ve bedensel koşulları izin verdiği sürece hastalık öncesindeki hayatlarını, aktivitelerini mümkün olduğunca sürdürmeye çalışmalılar. Hasta psikolojisine girip hayattan uzaklaşmak, depresyona davetiye çıkarmaktır. Kişilerin işlerine devam etmeleri, bu zor dönemi daha kolay atlatmalarını sağlayabilir
Kanseri yenmenin yolları
Öfkenizi ifade edin Öfkenin ifade edilmesi çok değerli. Sinirlenilen durumlarda susmak size hem bedensel hem de psikolojik olarak zarar verebilir. Hastalığın getirdiği stresle başedemiyorsanız psikolojik destek alın.

En Çok Okunan Haberler