Toksinlerden bu yiyeceklerle arının
Farkı göreceksiniz...
Domates: Organik domates zamanında tüketildiği zaman iltihap oluşumunu önlüyor. Potasyum, likopen ve bol A vitaminine sahip olan domates, toksinlerden arınmada çok güçlü bir silah.
Elma: Toksin atıcı, güçlü bir lif kaynağına sahip olan elma sindirim sisteminin toksinlerden arınmasına yardımcı olur.
Muz: Vücutta toksin üretimini azaltan muz, kolesterolü düşürmesi konusunda da oldukça başarılı bir meyve.
Portakal: Antioksidan ve C vitamini yönünden zengin olan portakal, hem gribal enfeksiyonlardan korunmak hem de karaciğeri güçlendirmek için ideal bir meyve.
Su: Hayattaki en önemli kaynaklarımızdan birisi de sudur. Sağlığa faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz su, derinin nem oranı artırır ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Pancar ve Havuç: İyi bir antioksidan olan beta karoten ve C vitamini bakımından çok zengin olan pancar ve havuç, çok güçlü bir toksin temizleyici.
Ceviz: Omega 3 içeren ceviz, arjinin ile karaciğeri koruma özelliğine de sahip.
Yeşil Yapraklı Sebzeler: Önemli beta karoten kaynakları olan yeşil yapraklı sebzeler toksinlerin vücuttan atılmasında büyük bir öneme sahip.
Enginar: Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan enginar aynı zamanda karaciğer detoksunda da oldukça etkili.
Brokoli: Kanser riskini azaltan brokoli, mineral ve vitamin oranları açısından oldukça yüksek olmasının yanı sıra vücudu toksinlerden arındırma özelliğine sahip.
Somon: İçerdiği Omega 3, beyin ve kalbi korur. Aynı zamanda karaciğer dostudur.
Ispanak: Zengin magnezyum içeriğine sahip ıspanak, çok güçlü bir toksik madde temizleyicidir.
Limon ve Greyfurt: C vitamininden zengin olan bu meyveler, vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, mide ve bağırsaklar üzerinde de etkisi vardır.
Yeşil çay: Yüksek oranda antioksidan içerir, kalp sağlığını destekler, sindirime yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırır.
Yulaf: Yulaf kolesterolü düşürmesinin yanı sıra bağırsak sağlığı için de oldukça önemli.
Sarımsak ve Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsak ve soğan, sindirimi harekete geçirir, vücuttaki fazla suyu atar ve toksinlerin karaciğerden atılmasına yardımcı olur.
Kuru erik: Vücuttan toksin atma özelliğine sahip.
Avokado: İçeriği sayesinde karaciğere zarar veren toksinlere karşı oldukça etkilidir.
Nar: Antioksidan bakımından zengin olan nar, kan basıncını dengeleyerek, damarları korur.
Brüksel Lahanası: Vücudu toksinlerden temizler.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza