Sultan Sarması, hafifliğiyle çay saatlerinin yıldızı olan bu zarif tatlı, sofranıza adeta saray şıklığı katacak. İşte, Pratik ve lezzetli sultan sarması tarifi...
SULTAN SARMASI TARİFİ
Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- İç kreması için:
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
Tabanı için:
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
YAPILIŞI
- Kakaolu muhallebiyi hazırlayın: Bir tencerede süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekleyin, iyice karıştırın. Ilınmaya bırakın.
- Tepsiyi hazırlayın: Büyük boy fırın tepsisinin her yerine eşit şekilde Hindistan cevizi serpin. Ilınmış muhallebiyi dikkatlice döküp spatula ile düzleştirin. Oda sıcaklığına gelince üzerini kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
- Krem şantiyi hazırlayın: Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk sütle çırpın ve buzdolabında kıvam alması için bekletin.
- Tatlıyı sarın: Soğuyan muhallebinin üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın. Ardından uzunlamasına 8-10 şerit halinde kesin. Spatula yardımıyla dikkatlice rulo şeklinde sarın.
- Servis edin: Tatlıları tabağa alın. Üzerini Hindistan cevizi, Antep fıstığı, fındık kırığı veya çikolata sosuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
PÜF NOKTALARI
- Tatlıyı sarmadan önce iyice soğuduğuna emin olun, aksi halde dağılabilir.
- Rulo yaparken spatula ya da ince bir bıçak kullanarak altından destek alın.
- Daha yoğun tat için krem şantinin içine labne veya mascarpone ekleyebilirsiniz.