Çıtır çıtır hamuruyla damak çatlatan geleneksel lezzet: Arnavut böreği tarifi

Çıtır çıtır hamuruyla damak çatlatan geleneksel lezzet: Arnavut böreği tarifi

21.08.2025 17:19:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Çıtır çıtır hamuruyla damak çatlatan geleneksel lezzet: Arnavut böreği tarifi

Kat kat açılan hamuru, özel iç harcı ve eşsiz lezzetiyle Arnavut böreği, mutfakların vazgeçilmez tariflerinden biridir. Peki, çıtır çıtır hamuruyla damak çatlatan bu geleneksel lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis Arnavut böreği tarifi...

Arnavut mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Arnavut böreği, incecik açılan yufkaların arasına eklenen kıyma, soğan veya farklı iç harçlarla hazırlanır. Kat kat oluşu ve çıtır dokusuyla hem çay saatlerinde hem de ana yemeklerde sofralara ayrı bir güzellik katar. Peki, çıtır çıtır hamuruyla damak çatlatan bu geleneksel lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis Arnavut böreği tarifi...

Image

ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

Hamuru için:

5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı su (kontrollü eklenmeli)

İç harcı için:

300 gr kıyma

2 adet kuru soğan

Tuz, karabiber, pul biber

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Aralarına sürmek için:

100 gr tereyağı (eritilmiş)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

ARNAVUT BİREĞİ YAPILIŞI

Geniş bir kaba un, tuz, sıvı yağ ve azar azar su eklenerek yumuşak bir hamur yoğurun.

Üzeri örterek 30 dakika dinlendirin.

Tavada kıymayı ve ince doğranmış soğanı baharatlarla birlikte kavurun.

Hazır hale getirip soğumaya bırakın.

Hamuru bezeler halinde ayırın, her bezeyi ince yufka şeklinde açın.

Tepsiye serilen yufkaların arasını yağlayıp iç harç eşit şekilde dağıtın.

Son kat serildikten sonra üzerine yağ karışımını sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Sıcak olarak dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun!