Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yaygınlaşmasıyla birlikte klasik tarifler daha hafif, daha düşük kalorili ve daha besleyici hâle getirilmeye başlandı. Bunların en başarılı örneklerinden biri de Fit Mücver…
FİT MÜCVER TARİFİ
MALZEMELER
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi (robotta un hâline getirilebilir)
- 1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (opsiyonel)
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zeytinyağı (tepsi için)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (isteğe bağlı, daha kabarık olur)
YAPILIŞI
- Kabakları rendeleyip fazla suyunu tamamen sıkın.
- Bir kapta yumurtaları çırpın, yulafı ekleyin ve karıştırın.
- Rendelenmiş soğan ve isteğe bağlı sarımsağı karışıma ekleyin.
- Kabakları, tuz ve baharatları karışıma dahil ederken iyice karıştırın.
- Dereotu ve maydanozu ince doğrayıp ekleyin.
- Harç çok suluysa 1 yemek kaşığı daha yulaf ekleyebilirsiniz.
- Fırın tepsisini hafifçe yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alarak tepsiye yuvarlak formda yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20–25 dakika pişirin.
- Üzeri hafifçe kızarınca fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirin.
- Yoğurt veya light soslarla servis edin.