Hastalıklara karşı vücudu dirençli tutmanın en doğal yollarından biri, doğru beslenmeden geçiyor. Zencefilli mercimek çorbası, hem kırmızı mercimeğin doyuruculuğunu hem de zencefilin antibakteriyel etkisini bir araya getiriyor. Grip mevsiminde bağışıklığı güçlendiren bu çorba, aynı zamanda mideyi rahatlatıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Soğuk günlerde içilen bir kase bu çorba, adeta doğal bir ilaç etkisi yaratıyor.
ZENCEFİLLİ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil (ya da yarım çay kaşığı toz zencefil)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
- Yarım limon suyu
Yapılışı
- Soğanı, sarımsağı ve havucu doğrayın, tencereye zeytinyağı ile alın.
- Hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Küp doğranmış patatesi ve yıkanmış kırmızı mercimeği ekleyin, karıştırın.
- Rendelenmiş taze zencefili ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin, kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- Çorba piştikten sonra blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
- Tuz, kimyon ve limon suyunu ekleyin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip üzerine nane ya da pul biber gezdirin.
- Servis öncesinde bu sosu çorbanın üzerine dökün.