Shawarma, koyun, keçi, tavuk, hindi ya da sığır etinin pişirildikten sonra lavaş içine sarılmasıyla hazırlanır. İşte, enfes Shawarma tarifi...

SHAWARMA TARİFİ
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğsü veya kuzu/dana eti
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kırmızı biber
- Tuz (isteğe bağlı)
Sos İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş (ezilmiş)
- Tuz
Yapılış:
- Tavuk veya eti ince ince toplanır. Bir çeşitlilikte yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve baharatları ekleyerek karıştırın. Etleri bu marinasyona bulayın ve depolayın en az 4 saat, açılan bir gece bekletin.
- Marine edilmiş geniş bir tavada yüksek sıcaklıkta erime ve suyunun erimesine kadar devam eder. Etler iyice kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirmeye devam edin.
- Sos malzemelerini bir kasede karıştırın. İsteğe göre ince salatalık ya da taze nane kullanılabilir.
- Lavaş ya da pide ekmeğinin içine pişirdiğiniz eti koyun. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve taze olarak saklayın domates, salatalık, marul gibi sebzelerle birlikte servis edin.