Hatay'ın lezzet dolu yemeği: Belen tava tarifi
Hatay mutfağının en sevilen fırın yemeklerinden biri olan Belen tava; kuşbaşı et, sarımsak, biber ve domatesin fırında kendi suyuyla pişerek ortaya çıkardığı, pratik ama nefis bir lezzettir.
Hatay’ın efsane tatlısı: MasterChef künefe tarifi
Çıtır tel kadayıfın arasına gizlenen eriyen peynirin şerbetle buluştuğu künefe, özellikle Hatay mutfağının en özel tatlılarından biridir. Peki, Hatay’ın efsane tatlısı olan bu tatlı nasıl yapılır? İşte MasterChef künefe tarifi...
Hatay mutfağından leziz miras: Kaytaz böreği tarifi
Kaytaz böreği, Hatay’ın kültürel mutfağından sofralarınıza gelen, doyurucu ve lezzetli bir börek tarifidir. Peki, Hatay mutfağından bu leziz miras nasıl yapılır? İşte, enfes tadıyla kaytaz böreği tarifi...
Akdeniz’den gelen lezzet: İskenderun usulü nohut tava tarifi
Hatay mutfağının kendine has ve nefis lezzetlerinden biri olan İskenderun usulü nohut tava, hem pratik hem de doyurucu bir sokak lezzetidir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, bol baharatlı ve leziz İskenderun usulü nohut tava tarifi...
Masterchef kağıt kebabı nasıl yapılır? Lokum gibi kıvamıyla enfes kağıt kebabı tarifi...
Kağıt kebabı, fırında zahmetsizce pişen ve doyurucu lezzetiyle sofraları şenlendiren bir yemektir. Peki, Masterchef kağıt kebabı nasıl yapılır? lokum gibi kıvamıyla enfes kağıt kebabı tarifi...
Ortadoğu’nun lezzet hazinesi: Hatay usulü kepse pilavı tarifi
Ortadoğu mutfağının zengin baharatları ve etin lezzetiyle hazırlanan kepse pilavı, sofranıza hem doyurucu hem de gösterişli bir tat katıyor.
Mutfağınızda Akdeniz esintisi: Hatay usulü bakla ezmesi tarifi
Doğu Akdeniz’in eşsiz tatlarından biri olan Hatay usulü bakla ezmesi, zeytinyağı ve sarımsağın lezzetli uyumuyla sofraları şenlendiriyor. Hem sağlıklı hem de doyurucu bu meze, gerçek bir Anadolu klasiği!
Hatay usulü tuzlu yoğurtlu yumurta tarifi
Hatay mutfağının güçlü lezzetlerinden biri olan tuzlu yoğurtlu yumurta, alışılmış tariflerin ötesine geçerek sofranıza yöresel ve doyurucu bir alternatif sunuyor. Kahvaltıya farklılık katmak isteyenler için birebir!
Pürüzsüz kıvamıyla Hatay usulü humus tarifi
Ortadoğu mutfağının vazgeçilmezi olan humus, sofralara lezzet ve zarafet katıyor. Nohutun tahin, sarımsak ve limonla buluştuğu bu nefis mezeyi evde yaparken en çok dikkat edilmesi gereken şey: pürüzsüz kıvam! İşte adım adım, yumuşacık dokulu ve bol aromalı humus tarifi...
30 dakikada iftar sofralarına hazırlayabileceğiniz geleneksel lezzet: Tepsi oruğu tarifi
Tepsi oruğu, geleneksel içli köftenin pratik bir versiyonudur. Hem lezzetli hem de kolayca hazırlanabilir. Peki, 30 dakikada iftar sofralarına hazırlayabileceğiniz bu geleneksel lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes tepsi oruğu tarifi...
Hatay mutfağının enfes lezzeti ile sofralarınıza renk katın: Tepsi kebabı tarifi
Tepsi kebabı, lezzeti ve pratik yapımıyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Peki, Hatay yöresinden sofralarınıza renk katacak olan bu yemek nasıl yapılır? İşte, enfes tepsi kebabı tarifi...
Hatay mutfağının lezzetli şaheseri: Antakya köfte tarifi
Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Antakya Köftesi, Hatay’ın zengin mutfak kültürünü yansıtan nefis bir yemektir. Baharatlarla harmanlanmış kıyma, ince bulgur ve sarımsakla yoğrularak hazırlanan bu köfte, hem mangalda hem de fırında pişirilerek servis edilebilir. İşte ağız sulandıran Antakya Köfte tarifi!
Hatay mutfağının şifa dolu lezzeti: Zahter Salatası tarifi!
Akdeniz’in eşsiz aromalarını sofralarınıza taşıyan zahter salatası, taptaze yeşillikler, baharatlar ve zeytinyağının mükemmel uyumuyla damakları şenlendiriyor. İşte Hatay mutfağına özgü bu sağlıklı ve lezzetli salatanın tarifi!
Tam kıvamında Hatay humusu tarifi
Hatay humusu, sadece bir lezzet değil, aynı zamanda zengin bir protein ve lif kaynağıdır. Hem sağlıklı hem de vegan dostu bir tarif olan humus, Akdeniz mutfağını evinize taşımak için harika bir seçim. İster sıcak ekmekle, ister krakerle ya da sebze dilimleriyle tüketin; her haliyle damaklarda iz bırakır.
Hatay usulü bakla ezmesi tarifi
Bakla ezmesi, özellikle Hatay mutfağında sıkça tercih edilen, hem lezzetli hem de besleyici bir meze türüdür.
Hatay usulü zahter salatası tarifi
Hatay usulü zahter salatası, özellikle et ve kebap yemeklerinin yanında harika bir tamamlayıcıdır. Aynı zamanda tek başına hafif bir öğün olarak da tüketilebilir.
Hatay'ın serinleten tatlısı haytalı tarifi
Haytalı, Hatay'ın yaz sıcaklarında serinlemek için tercih edilen, hafif ve ferahlatıcı bir tatlıdır. Güllü muhallebinin ve buzlu şerbetin mükemmel uyumuyla, tatlı krizlerinizi en hafif şekilde giderebilirsiniz.
Antakya usulü mercimekli bulgur pilavı tarifi
Antakya mutfağı, zengin ve lezzetli yemekleriyle Anadolu mutfağının önemli bir parçasıdır. Bu mutfak, geleneksel lezzetlerin modern dokunuşlarla harmanlandığı özgün tariflerle doludur. İşte, Antakya'nın eşsiz lezzeti mercimekli bulgur pilavı tarifinin incelikleri ve püf noktaları...
Hatay usulü muhammara tarifi...
Türkiye'nin güneyinde, Akdeniz'in sıcak esintileriyle bezenmiş Hatay şehri, misafirperverliğiyle ve zengin mutfağıyla tanınır. Hatay mutfağı, çeşitli kültürlerin etkisi altında şekillenmiş ve benzersiz lezzetleriyle gastronomi dünyasında özel bir yere sahiptir. Bu lezzetlerden biri de muhammara'dır.
Hatay usulü oruk tarifi...
Hatay yöresinde içli köfteye oruk denir. Oruk en pratik içli köfte yapma şeklidir. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Hatay usulü oruk tarifi...
Nefis lezzetiyle Şiş Börek Çorbası tarifi: Hatay'ın yöresel lezzetiyle iftar sofralarınıza renk katın...
Doğanın ve medeniyetin kucağı: Antakya
Türkiye'nin incisi Hatay, tarih kokan sokakları, zengin kültürel mirası ve lezzetleriyle adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Bu kez, sınırları içinde birçok medeniyetin izlerini taşıyan Antakya'nın eşsiz güzelliklerine ışık tutuyoruz.
Hatay'ın tescilli lezzeti: Biberli ekmek nasıl yapılır?
Hatay mutfağı, zengin ve özgün tatlarıyla ünlüdür. Bu mutfak, baharatların dansıyla dolu ve sıradışı lezzetleriyle dikkat çeker. Hatay'ın tescilli lezzeti olan biberli ekmek de bu lezzetlerden sadece biri. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis atıştırmalık veya ana yemek tarifi ile, Hatay mutfağının büyüleyici dünyasına adım atın.
Şıhıl mahşi nasıl yapılır? Püf noktaları ile şıhıl mahşi tarifi…
Şıhıl mahşi bir çeşit kabak dolması türüdür. Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan şıhıl mahşi, kabakların oyulup kızartılmasıyla hazırlanıyor. Kabaklar iç harç ile doldurulduktan sonra ise fırına veriliyor. Peki, şıhıl mahşi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla şıhıl mahşi tarifi…
Türk Mutfağı Haftası’na özel Hatay menüsü!
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğü ve Türkiye Otelciler Birliği’nin desteğiyle, Türk mutfağını globalde tanıtmak amacıyla bu sene 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Türk Mutfağı Haftası’na geri sayım başladı...