Mavinin en tatlı hali: Yaban mersinli cheesecake tarifi

Mavinin en tatlı hali: Yaban mersinli cheesecake tarifi

8.07.2025 23:59:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Mavinin en tatlı hali: Yaban mersinli cheesecake tarifi

Yaza çok yakışacak yaban mersinli cheesecake dakikalar içinde hazır... İşte enfes tarif!

Tatlı ve ekşinin mükemmel dengesiyle cheesecake severleri mest eden yaban mersinli cheesecake, meyvenin ferah lezzetini yumuşacık peynir dolgusu ve kıtır tabanla buluşturuyor. İster taze, ister dondurulmuş meyvelerle hazırlanabilecek olan bu tarif, yaza çok yakışacak... İşte yaban mersinli cheesecake tarifi!

MALZEMELER

Tabanı için:

1,5 paket burçak veya yulaflı bisküvi

80 gr eritilmiş tereyağı

(İsteğe bağlı) 1 yemek kaşığı şeker

Peynir dolgusu için:

600 gr krem peynir 

200 ml sıvı krema

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı un

1 paket vanilin

Yaban mersinli sos için:

1,5 su bardağı taze veya dondurulmuş yaban mersini

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

TARİFİ

Bisküvileri rondoda çekin, eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kelepçeli kalıba bastırarak yayın. Buzdolabına alın (veya 10 dakika fırında 160°C’de ön pişirme yapabilirsiniz).

Peynir ve şekeri pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Ardından krema, un ve vanilini ekleyin. Homojen karışımı tabanın üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 160°C fırında alttan ikinci rafta, 45–55 dakika pişirin. Kenarlar sabit, ortası hafif sallanıyorsa fırından çıkarın. Oda sıcaklığında soğuyunca buzdolabında en az 4 saat (tercihen 1 gece) dinlendirin.

Küçük bir tencerede yaban mersini, şeker ve limon suyunu ısıtın. Nişastayı suyla açın, karışıma ekleyin. Birkaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan cheesecake'in üzerine dökün.

PÜF NOKTALARI

Cheesecake’in çatlamaması için fırına ısıya dayanıklı bir kapla su koymak veya keki benmari usulü pişirmek önerilir.

Krem peyniri oda sıcaklığında kullanmak, pürüzsüz bir kıvam sağlar.

Yaban mersinleri fazla ezilmeden pişirilirse sos hem kıvamlı hem de meyve taneli olur.

Sosu mutlaka soğuyunca dökün, aksi takdirde peynir dolgusu yumuşar.