Pazar kahvaltılarına çok yakışan pratik ve nefis lezzet: Peyinirli pankek tarifi

Pazar kahvaltılarına çok yakışan pratik ve nefis lezzet: Peyinirli pankek tarifi

13.07.2025 10:21:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Pazar kahvaltılarına çok yakışan pratik ve nefis lezzet: Peyinirli pankek tarifi

Yumuşacık dokusu ve içindeki peynirin verdiği hafif tuzlu lezzetiyle peynirli pankek, klasik tatlı pankek tarifine farklı bir alternatif arayanlar için harika bir seçenek. Peki, pazar kahvaltılarına çok yakışan bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes peyinirli pankek tarifi...

Kahvaltı sofralarınıza farklı ve doyurucu bir lezzet arıyorsanız, klasik pankek tarifine tuzlu bir dokunuş eklemeye ne dersiniz? İşte yumuşak dokusu ve peynirin hafif tuzlu aromasıyla hem pratik hem de lezzetli bir alternatif: Peynirli Pankek! Özellikle sabahları hızlı hazırlanabilen, aynı zamanda hafif ve besleyici bir tarif isteyenler için ideal. Peki, pazar kahvaltılarına çok yakışan bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes peyinirli pankek tarifi...

Image


PEYNİRLİ PANKEK TARİFİ


Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
100 gram beyaz peynir (ezilmiş veya ufalanmış)
1 yemek kaşığı sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
İsteğe bağlı: Maydanoz, dereotu veya taze otlar


PEYNİRLİ PANKEK YAPILIŞI


Derin bir kapta yumurtaları çırpın. 
Üzerine sütü ekleyip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve tuzu ilave ederek pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
Ezilmiş peyniri ve isteğe bağlı yeşillikleri ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
Yapışmaz tavayı hafifçe yağlayıp ısıtın. 
Harçtan kepçe yardımıyla alıp tavaya dökün.
Orta ateşte, her iki tarafı altın rengini alana kadar pişirin.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Yanına zeytin, domates ve yeşilliklerle dolu bir kahvaltı tabağı hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!