Pazar kahvaltısına özel tuzlu pankek tarifi

Pazar kahvaltısına özel tuzlu pankek tarifi

4.05.2025 10:05:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Pazar kahvaltısına özel tuzlu pankek tarifi

Kahvaltıya farklılık katmak isteyenlere enfes bir alternatif: Peynir ve yeşilliklerle hazırlanan tuzlu pankek, pratikliği ve lezzetiyle sofraların yeni favorisi olacak!

Tatlı pankeklere alışkınız ama hiç tuzlu pankek denediniz mi? Peynir, yeşillik ve baharatlarla zenginleşen bu tarif, kahvaltı sofralarınıza hem pratik hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. Tuzlu pankek, aynı zamanda brunch davetlerinde veya ara öğünlerde de harika bir seçenek!

TUZLU PANKEK TARIFI

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz peynir (ezilmiş)
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber, pul biber (damak tadınıza göre)

Yapılışı:

Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Sütü ekleyip karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.

Peynirleri ve doğranmış yeşillikleri ekleyin. Baharatlarla tatlandırın.

Yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın. Orta ateşte pankek harcından kepçeyle dökün.

Her iki yüzünü de altın rengi alana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

Yanında yoğurtlu sos, avokado dilimleri veya taze domatesle servis ederek lezzeti katlayabilirsiniz.

İlgili Konular: #pankek #tuzlu pankek

İlgili Haberler