Ege ve Güneydoğu mutfaklarının etkisini taşıyan atom mezesi, yoğurdun yumuşaklığıyla acı biber aromalarını buluşturan özel bir lezzet sunuyor. Restoranlarda sıkça sipariş edilen bu meze, basit malzemeleri ve hızlı yapımı sayesinde artık ev sofralarında da kolaylıkla hazırlanıyor.
ATOM TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı normal yoğurt
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
- 2–3 adet acı sivri biber veya 4–5 adet Arnavut biberi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı isot (isteğe bağlı)
- Tuz
YAPILIŞI
- Süzme yoğurt ve normal yoğurdu bir kapta karıştırıp kıvamını açın; tuz ekleyin.
- Yoğurt karışımını servis tabağına yayın.
- Küçük bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın.
- İnce doğranmış acı biberleri ekleyip hafif kavurun.
- Pul biber ve isotu tavaya ekleyerek kısa bir süre daha karıştırın, sosu ocaktan alın.
- Hazırladığınız sıcak acı biberli tereyağını yoğurdun üzerine gezdirin.