Sağlıklı ve kolay: Fırında karnabahar tarifi

Sağlıklı ve kolay: Fırında karnabahar tarifi

8.09.2025 15:00:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Sağlıklı ve kolay: Fırında karnabahar tarifi

Kış sebzelerinin en sağlıklı ve lezzetli olanlarından biri karnabahar, fırında pişirildiğinde hem pratik hem de hafif bir yemek olur. Peki, sağlıklı ve kolay olan bu yemek nasıl yapılır? İşte fırında karnabahar tarifi...

Karnabahar, lif açısından zengin ve sindirimi destekleyen bir sebzedir. Haşlama veya buharda pişirme yöntemlerinin yanı sıra fırında karnabahar, hem besin değerini korur hem de ekstra lezzet katar. Üstelik kolay hazırlanabilir ve tüm aile için uygun bir yemektir. Peki, sağlıklı ve kolay olan bu yemek nasıl yapılır? İşte fırında karnabahar tarifi...

Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Yapılışı

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve yıkayın.
  2. Kaynar suda 3-4 dakika haşlayıp süzün, böylece fırında daha kısa sürede pişer ve çıtır olur.
  3. Karnabaharları geniş bir kaba alın.
  4. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
  5. Tüm parçaları baharatlarla iyice harmanlayın.
  6. Fırını önceden 200°C’ye ısıtın.
  7. Karnabaharları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
  8. Yaklaşık 20-25 dakika, karnabaharlar altın rengini alana kadar fırınlayın.
  9. İstersen son 5 dakika üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip erimesini sağlayabilirsiniz.