Geleneksel baklava keyfi, soğuk bir şölene dönüşüyor. Hazırlığı kolay, lezzeti eşsiz! Tatlı kaçamaklarınızı bu hafif serinlikle taçlandırın.
Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arasına:
- Antep fıstığı
- Sütlü şerbeti için:
- 1 litre süt
- 3,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Kakao
- 1 paket rendelenmiş sütlü çikolata
Yapılışı
1. adım: Öncelikle şerbeti sütü ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın.
2. adım: Kaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakın
3. adım: Küçük bir tencereye tereyağını koyup eritin ve daha sonra içerisine sıvı yağı ekleyin.
4. adım: Yufkaları tepsinin boyutuna göre kesin. Kestiğiniz parçaları da aralara koyarak kullanın.
5. adım: Tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve 25 kat yufka olacak şekilde aralarına yağı sürerek üst üste dizin
6. adım: 25. katın üstüne iç malzemesini koyun.
7. adım: Geriye kalan yufkaları da aynı şekilde tepsinin üzerine yerleştirin.
8. adım: Tatlıyı eşit şekilde kesin ve kalan yağı da üzerine sürün.
9. adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
10. adım: Pişen baklavayı sıcakken üzerine soğuk şerbetini dökün ve 5-10 dakika dinlendirin.
11. adım: Üzerine kakao ve rendelenmiş çikolata serpin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.