10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Her yıl 10 Aralık’ta kutlanan İnsan Hakları Günü vesilesiyle, İstanbul Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Maltepe Eğitim Köyü’nde saat 13.00’de başlayacak “Olaylara İnsan Hakları Bilgisiyle Bakınca…” başlıklı iki oturumulu etkinlikle dikkat çekecek.

Yayınlanma: 09.12.2014 - 17:34
Abone Ol google-news

Her yıl 10 Aralık’ta kutlanan İnsan Hakları Günü vesilesiyle, İstanbul Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Maltepe Eğitim Köyü’nde saat 13.00’de başlayacak  “Olaylara İnsan Hakları Bilgisiyle Bakınca…” başlıklı iki oturumulu etkinlikle dikkat çekecek.
 
İstanbul Liseleri Felsefe Platformu’da 12 Aralık Cuma günü saat 13.00’de Darüşşafaka Lisesi’nde 7.Demokrasi ve İnsan Hakları Etkinliğini “Barış” ana temasıyla tüm İstanbul ve çevre liselerinden gelen öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirecek.


Atölyenin açış konuşmasını gazeteci yazar Ali Sirmen yapacak. Tema bağlamında gerçekleşecek sekiz atölyeyi Dr. Aslıhan Öztezel, Yrd.Doç.Dr. Murat Önok, Hayko Bağdat, Garo Paylan, Gülçin Gülan, Ercan Akyol, Yrd.Doç.Dr. Gökçe Çataloluk, Yrd.Doç.Dr. Nil Mutluer yönetecekler.
MÜ İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi İstanbul Maltepe Üniversitesi(MÜ) İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde, Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı İnsan Hakları Anablim Dalı çerçevesinde 2008 yılından beri tezli ve tezsiz olarak İnsan Hakları Yüksek Lisans Programı yürütülmektedir.

Programın genel amacını Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı, İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. İoanna Kuçuradi şöyle açıklıyor, “Herkesten önce insan haklarını korumaları beklenen kişileri –başta güvenlik hizmeti yapanlar olmak üzere, kamu görevlilerini, hakim ve savcıları, doktorları, sosyal hizmet uzmanlarını– insan haklarının kavramsal bilgisiyle donatmak ve çeşitli durumlarda eylemde bulunurken insan haklarının gerektirdiklerini bulabilecek duruma gelmelerine yardımcı olmaktır. Çünkü bu bilgiler, insan haklarının yaşamda korunabilmesinin koşullarındandır.”

10 Aralık’ta “Olaylara ve İnsanlara İnsan Hakları Bilgisiyle Bakınca…” başlıklı iki oturumlu etkinliği bu merkez gerçekleştirecek. Etkinliği Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, ve Prof. Dr. İoanna Kuçuradi açacaklar.
Prof. Dr. Aytekin Berkman’ın yöneteceği ilk oturumda Rojda Geter Arslan, Hasibe Düğer Ünlü, Denizhan Dere, Gözde Değirmenci, Seylan Demir ve Prof Dr. Betül Çotuksöken’in yöneteceği ikinci oturumda Aydın Yücesoy, Uğur Ölmez, Selçuk Polat, Mansur Seyitoğlu, Faruk Yıldırım adlı İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi mezunları sunum yapacaklar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler