10 Ekim protestosuna hapis ve para cezası

10 Ekim Katliamı’nı protesto etmek için 13 Ekim 2015’te Sirkeci Garı’nda eylem yapan Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Eski Başkanı Beyza Metin, Erdoğan Demir, Gürsel Kaya, Mehmet Şamil Altan, Nebile Irmak Çetin ve Önder Atay’a “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hapis ve para cezası verildi.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 16:23
Abone Ol google-news

IŞİD'in 10 Ekim 2015'te Ankara Garı patlamasında 103 kişiyi katletmesi 13 Ekim 2015'te İstanbul Sirkeci Garı'nda DİSK, KESK, TTB ve TMMOB üyelerinin katılımıyla protesto edilmişti. Protesto eylemine katılanlardan Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Eski Başkanı Beyza Metin, Erdoğan Demir, Gürsel Kaya, Mehmet Şamil Altan, Nebile Irmak Çetin ve Önder Atay’a “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açılmıştı. İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşma ile dosya karara bağlandı.

 "Yargılanmamız utanç verici"

 Dünkü duruşmaya Beyza Metin, Gürsel Kaya, Mehmet Şamil Altan, Erdoğan Demir ve Önder Atay katıldı. Metin, esas hakkındaki savunmasında, dava konusu eylem ile ilgili yasal protesto hakkını kullandığını söyledi. Metin, katliamda arkadaşlarını ve yakınlarını kaybettiğini belirterek, söz konusu mitingin çağrısını kendilerinin yaptığını anımsattı ve şunları söyledi: "Bunu yaparken devletin gerekli önlemleri alacağını düşünmüştük. 103 arkadaşımızı kaybettik. O kadar çok ihmal varken bizim yargılanmamızı utanç verici olarak görüyorum. İhmali olan kamu görevlileri hakkında halen dava açılmadı."

 "Onur madalyası"

 Yargılananlardan Gürsel Kaya da, katliamda ölen arkadaşlarının vücudu kendilerine siper olduğu için hayatta kaldıklarını anımsattı. Kaya, devletin gerekli önlemi almadığını vurgulayarak, "Buna karşı bizim de eleştiri hakkımız vardır. Böyle bir olaydan 2 gün sonra ne söylenirse söylensin bunlar kişilerin şahsına değil, eleştiri mahiyetinde söylenen sözlerdir. Mahkeme ne karar verirse versin ben bunu ölen arkadaşlarıma karşı bir onur madalyası olarak kabul ediyorum" dedi.

 7'şer bin lira ceza

 Dosyayı karara bağlayan mahkeme, Beyza Metin, Erdoğan Demir, Gürsel Kaya ve Mehmet Şamil Altan'a önce 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Ardından hapis cezalarını 7'şer bin lira adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, Nebile Irmak Çetin ve Önder Atay'a da 11 ay 20 gün hapis cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon