15 Temmuz Şehitleri Anma Yol Bisikleti Yarışı'nda milli sporcu Kübra Bektaş yaralandı

Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği 15 Temmuz Şehitleri Anma Ulusal Bisiklet 4. Yol Yarışması, trafiğe açılmasının ardından kazalara neden oldu. Bisikletçi Kübra Bektaş, yaşadığı kazayı ve sonrasındaki süreci anlatarak Bisiklet Federasyonu’nu eleştirdi.

Yayınlanma: 17.07.2021 - 10:49
15 Temmuz Şehitleri Anma Yol Bisikleti Yarışı'nda milli sporcu Kübra Bektaş yaralandı
Abone Ol google-news

Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği 15 Temmuz Şehitleri Anma Ulusal Bisiklet 4. Yol Yarışması'nda yaşanan olaylar gündem oldu. Bisiklet yarışının trafiğe kapatılmaması, yarış esnasında bisikletçilerin yanından kamyon ve benzeri araçların geçmesi sporcuları yarışta tehlikeye soktu.  Bisikletçi Kübra Bektaş, yarışta kaza yapıp yaralandı. Bektaş, sosyal medya hesabından, düzenlenen organizasyonu ve Bisiklet Federasyonu’nu eleştirdi. 

Federasyon ise konuyla alakalı bir açıklamada bulunmadı.

Kübra Bektaş, kişisel sosyal medya hesabından yaralandığı anın fotoğraflarını paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

"Yaşadığım şoku bir kenara bırakıp, kullanabildiğim birkaç parmakla yazarak size bir şeyler anlatmak istiyorum. Bugün Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği bir yarışa katıldım. Yıldız, genç ve elit sporcuların -tahminen 200 kişi- startı birlikte verildi. Sebebini anlamak zor olmadı elbette. 10 dk sonra pelotonun ortasında yanımızdan bir kamyon geçti, ‘belli ki trafiği açtılar bile.’ dedik! Yıldız, ergen sporcuların agresif kullanışı malum (çocuklar da haklı, yarış yok, para yok, beklenti çok), 50km hızla giderken düştüm, bisikletimle bir takla atıp, yaklaşık 7-8 metre sürüklendik.. Olayın şoku ile kıpırdayamıyordum ki sevecen hakemlerimizden birinin ‘yolun ortasında duramazsın çekil kenara’ diye bağırmasıyla uyanmış olacağım, kendimi sağımdan solumdan geçen bisikletçilere aldırmadan kenara attım. Sevecenliği ile beni biraz sakinleştirmiş o hakem bir ambulansa çoktan haber vermiştir diye acılar içinde yolun kenarında bekledim.. Ambulansın gelmeyeceğini anlayan takımım beni arabaya aldı. Yaklaşık bir buçuk saat ambulans bulamadık. En azından federasyonumuz en kısa yarışları yapmakla ünlüydü de finish alanına kemiklerimin ağrılarını iliklerime kadar hissedemeden vardık. Ambulans diye bağırdığım için bu sefer diğer sevecen kadın hakemimiz bana bağırmaya başladı. Bir türlü kibar olmayı öğrenemedim şu kriz anlarında(!)"


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler