17 Aralık sabahı Erdoğan'a bilgi notu

7 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının başladığı gün (17 Aralık 2013) dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a operasyonla ilgili 23 sayfalık bilgi notu sunulmuş.

Yayınlanma: 28.09.2014 - 10:37
Abone Ol google-news

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İstanbul Valiliği tarafından Rıza Sarraf Liderliğindeki Suç Örgütü ve Eylemleri başlığıyla sunulan bilgi notu Başbakan Erdoğan’ın AKP’li bakan ve çocuklarıyla ilgili yolsuzluk iddialardan operasyonun başladığı gün önemli detaylarıyla bilgi sahibi olduğunu ortaya koyuyor. 17 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) suç örgüt lideri olduğu belirtilen bilgi notunda, Zarrab’ın bakanlarla ilişkisine değiniliyor. Şüphelilere isnat edilen suçlarSuç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, rüşvet vermekalmak, resmi ve özel belgede sahtecilik, gümrük kanununa muhalefet, fuhuşa aracılık olarak sıralanıyor. Erdoğan’a operasyondan aylar önce MİT tarafından Zarrab’la ilgili bilgi notu sunulmuş, bakanlarla ilişkisinin hükümeti sıkıntıya sokacağı uyarısı yapılmıştı.

T24'te yayımlanan habere göre, İstanbul Valiliği 17 Aralık 2013 sabahı saat 10.30’da dönemin Başbakanı Erdoğan’a yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 23 sayfalık bilgi notu iletilmiş. Bilgi notunda, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’le ilgili olarak, Rıza Sarraf Muammer Güler’in İçişleri Bakanı olmasından sonra kendisi ve oğlu Barış Güler ile tanışmış ve bu bakanlık nezdindeki işlemlerini hallettirmek üzere çok kısa bir zamanda rüşvet ilişkisi geliştirdiği anlaşılmıştır” ifadeleri yer alıyor. Bilgi notunda Muammer Güler’in Zarrab’dan rüşvet olarak 12 milyon TL aldığı öne sürüldü.

Bilgi notunda, dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın Zarrab ile maddi menfaat ilişkilerinin olduğu belirtilerek, Ekonomi Bakanlığı özel kalemlerinin adeta Zarrab’ın özel kalemi gibi çalıştığı ifade edildi. Bilgi notunda, iki özel kalemin Zarrab’ın işlerini çözmek için 14 milyon TL para alıp aralarında paylaştıkları iddiası da yer aldı.

Bilgi notunda, Zafer Çağlayan’ın Zarrab’ı, dönemin AB Bakanı ve Başmüzakerecisi Egemen Bağış ile tanıştırdığı ve bu iki isim arasında kısa sürede maddi menfaat ilişkisi geliştiği ifadeleri yer aldı. Erdoğan’ın önüne konan bilgi notunda, Zarrab’ın Bağış’a 3 defada 500’er bin dolar olmak üzere toplamda 1,5 milyon dolar rüşvet verdiği belirtildi. Polisin gönderdiği bilgi notunda eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslanile ilgili iddialar da yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler