17 yaşındaki Duygu'nun şüpheli ölümü üzerine Mehmet Kaplan tutuklandı

Gaziantep'te, erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Mehmet Kaplan'ın evinin penceresinden düştüğü iddia edilen 17 yaşındaki Duygu D. yaşamını yitirdi. Mehmet Kaplan gözaltına alırken, Duygu D.'nin şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Mehmet Kaplan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 14.08.2020 - 13:25
17 yaşındaki Duygu'nun şüpheli ölümü üzerine Mehmet Kaplan tutuklandı
Abone Ol google-news

Şüpheli ölüm,  dün akşam saatlerinde Batıkent Mahallesi'nde meydana geldi. Duygu D., erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Mehmet Kaplan'ın yaşadığı 5 katlı apartmanın 4'üncü katındaki evine gitti. Daha sonra Duygu D., evin penceresinden düştü ya da atıldı.

Kanlar içinde kalan çocuğu gören mahalleli, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Duygu D.'nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Duygu D.'nin cenazesi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'nun morguna götürüldü.Polis, Mehmet Kaplan'ı gözaltına alarak sorgulamak üzere emniyete götürdü.

Duygu D.'nin kaza sonucu mu düştüğü, intihar mı ettiği, yoksa cinayete mi kurban gittiğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

"DUYGU İÇİN ADALET"

Sosyal medya Duygu'nun ölüm haberinin ardından ayağa kalktı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı "Duygu için adalet" sloganıyla paylaşımlarda bulundu.

BARO BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Gaziantep Barosu Başkan Bektaş Şarklı da sosyal medyadaki tepkilerin ardından açıklamada bulundu. Şarklı, "Gaziantep Barosu Başkanı olarak dosyayı ve hukuki sureci titizlikle takip edecegimizden kimsenin şüphesi olmasın. Dosyayı takip konusunda 3 avukat arkadaşımız görevlendirilmiştir. Kamuyonun bilgisine sunulur. Ayrıca dosya Kadın Hakları Komisyonumuz tarafından da takip edilecektir" dedi.

EVE GİRİŞLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Erkek arkadaşının evinin penceresinden düşerek yaşamını yitiren Duygu D.'nin ve erkek arkadaşı Mehmet K.'nin eve girdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Mehmet K.'nin apartmana girmesi ve arkasından Duygu D.'nin gelmesi yer aldı. Öte yandan Mehmet K.'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Duygu Delen'in şüpheli ölümünün ardından gözaltına alınan Mehmet Kaplan "kasten adam öldürme ve çocuğun cinsel istismarı" suçlarından tutuklandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Mehmet Kaplan'ın tutuklandığını sosyal medya hesabından duyurarak şu ifadelere yer verdi:

"Gaziantep’te vefat eden Duygu D. öğrencimize/kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın şüphelisi Mehmet K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Acı hepimizin acısıdır, bundan sonraki süreç bağımsız mahkemeler tarafından yürütülecektir. Şehrimizin başı sağ olsun."

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIRKEN BİR KADININ ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞ

Öte yandan Kaplan'ın geçen yıl da ehliyetsiz ve alkollü olarak araç kullanırken bir kadına çarparak ölümüne sebep olduğu ve bu davada tutuksuz yargılandığı öğrenildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler