2 aylık bebeğini denize atan kadının cezası belli oldu

Haliç'te 2 buçuk yıl önce cesedi bulunan 2 aylık bebeği denize attığı iddiasıyla yargılanan annesi Suna A. "Nitelikli kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 22.01.2016 - 13:01
Abone Ol google-news
"BİLEREK ATMADIM, ŞEKER HASTASIYIM

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan 4 çocuk annesi 42 yaşındaki Suna A. getirilirken; mağdur Erol A. katıldı. Sanık Suna A. gözyaşları içinde verdiği ifadesinde, "Bilerek denize atmadım. Şeker hastasıyım, oturup kalkarken başım döndü. Gözüm karardı, olay bu şekilde gerçekleşti. Çocuklarım da mağdurdur. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"KASITLA HAREKET ETMEDİ"

Sanık Suna A'nın avukatı Mehmet Aydın, "Müvekkilim kasıtla hareket etmemiştir. Maktul ile arasında herhangi bir husumet yoktur. Tamamen kendisinde mevcut olan sinir sıkışması ve şeker hastalığının etkisiyle çocuk elinden kaymış, denize düşmüştür. Hakkında ceza verilmemesini ve tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanığın eylemi kasten işlediğine kanaat getirerek Suna A. hakkında "Nitelikli kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi. Sanığın duruşmalardaki davranışlarını dikkate alan heyet, cezayı müebbet hapse indirdi.

İDDİANAME...

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 2 aylık Berat bebeğin annesi Suna A.'nın savunmasında sürekli ağlayan bebeğini sallarken elinden fırlayarak denize düştüğünü söylediği anlatılıyordu. İddianamede, kamera görüntülerinden yalnız olduğu anlaşılan kadının olay yerindeki tel örgüler nedeniyle bebeğinin denize düşmesinin imkânsız olduğu belirtiliyordu. Sanığın hamileliği döneminde ve doğumdan sonra sürekli sıkıntı ve bunalım içinde olduğu, ekonomik zorlukların sıkıntısını çoğalttığı da ifade ediliyordu.Savcılık, sanığın bunalım nedeniyle söz konusu suçu kasten işlediği gerekçesiyle öz çocuğunu öldürmekten "Ağırlaştırılmış müebbet hapis" ile cezalandırılmasını talep ediyordu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler