44 darbeci Vodafone Arena’da kayboldu

Cuntacı bir grup stadyuma helikopterle iniş yapmış

Yayınlanma: 23.07.2016 - 11:51
Abone Ol google-news
<video:572282>

15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sırasında, bir grup cuntacı askerin Beşiktaş’ın stadı Vodafone Arena’ya helikopterle iniş yaptığı ortaya çıktı. UH-1d model 2 helikopterin 3 sorti gerçekleştirdiği öğrenilirken, darbeci askerlerin yaklaşık 20 dakika stat koridorlarında kaybolduğu da belirlendi.

Olayın, Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü tarafından, yoğunluk nedeniyle 5 gün kamuoyundan gizlendiği de sızan bilgiler arasında. Eğitim elbiseli 44 darbeci askerin helikopterle stadın ortasına iniş yaparak, silahlarıyla gruplar halinde dışarı çıkmaya çalıştıkları, bu sırada stat personeliyle tartıştıkları ve bazı kapıları kırdıkları öğrenildi. Darbeci askerler tarafından el konulmak istenen yerlerden biri olan Digiturk binasına gitmek isteyen askerleri taşıyan helikopterler uzay çatı sistemine sahip stada 3 sorti yaptı. Dışarıda kendilerini bekleyen diğer darbeci grupla buluşmak için çıkış kapısı arayan askerlerin, dakikalarca localar girişleri önünde koşturduğu, bazılarının sinirlenerek, “Çıkışı göstermezseniz vurulursunuz” dedikleri, daha sonra çıkış tünelini kullanarak stadın dışına ulaşabildikleri öğrenildi. Askerlerin Dolmabahçe’ye çıktıktan sonra ise Dolmabahçe’de yoldan geçen bir belediye otobüsünü silah zoruyla durdurarak Digiturk binasına gittikleri belirtildi. Darbe girişiminin ilerleyen saatlerinde Digiturk binasında polise teslim olan askerlerden 1’inin albay 8’inin subay ve 35’nin de Harp Okulu öğrencisi olduğu belirtildi. Gözaltına alınan askerlerin tutuklandığı açıklandı. Cuntacı bir grup stadyuma helikopterle iniş yapmış

IŞIKLARI KİM YAKTI?

Sosyal medyada geniş yankı bulan bu görüntüler sonrası, yöneticiler stadın çimlerinde zarar oluştuğunu, yine bazı kapıların zorlanarak kırıldığını açıkladılar. Subayların bir bölümünün, stat baskını sırasında, “Cumhurbaşkanı’nın açtığı stat burası, şimdi biz buradayız” diye bağırdığı iddiaları ise doğrulanmadı. Bir başka iddia ise helikopterlerin iniş yapabilmesi için aydınlatma tesisatının özel güvenlik şirketince açıldığı ve bu işlemi gerçekleştirenlerin sorgulandığı yolunda.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler