'6 aylık çocuğu x-rayden geçirip çıplak aradılar'

Mecit Şahinkaya isimli hükümlünün CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi göndermek istediği mektupların, “terör veya çıkar amaçlı suç örgütü veya diğer suç örgütleri mensuplarının haberleşmelerine neden olacağı” iddiasıyla vekillerin TBMM’deki makam odalarına gönderilmesi engellendi.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 08:48
Abone Ol google-news

Mektubun alıcısına ulaşmasının “terör veya çıkar amaçlı suç örgütü veya diğer suç örgütleri mensuplarının haberleşmelerine neden olacağı” iddia edildi. Mektupta yalan yanlış bilgiler ile kurumu yıpratılmak istendiği de kaydedildi.

Daha sonra hükümlülerin “TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na” ibaresiyle gönderdikleri mektup, alıcılara ulaştığında cezaevinde bir şaşırtıcı bir başka olayın daha yaşandığı ortaya çıktı.

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre; Hükümlü Rıza Özçolak’ı ziyaret etmek için annesiyle birlikte cezaevine gelen Özçolak’ın 6 aylık Mahir Berkin isimli oğlu, hem x-ray cihazından geçirildi hem de çırılçıplak soyularak arandı. Mektupta, 6 aylık çocuğun isminin “Mahir Berkin” olması nedeniyle keyfi olarak bu işleme tabi tutulduğu belirtildi.

Mektup sakıncalı bulundu

Altı aylık bir bebeğin bu şekilde taciz edilmesi ve eziyet edilmesi keyfi ve gayri ahlakidir. Sırf adı Mahir Berkin diye normalde geçirilmemesi gereken yüksek radyasyonlu duyarlı kapıdan geçirip bir de üstüne bezine kadar soyup arıyorlar” ifadesi yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler