7 ilde gümrük kaçakçılığı operasyonu

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 7 ilde düzenlenen eşzamanlı gümrük kaçakçılığı operasyonunda yaklaşık 14 bin şişe, ''gümrük kaçağı ve bandrolsüz'' içki ele geçirildi.

Yayınlanma: 22.06.2012 - 09:00
Abone Ol google-news

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Milas ilçesinde M.N.'nin Muğla ve ilçelerindeki büfe, lokanta ve marketlere gümrük kaçağı içki sattığı ihbarı üzerine teknik ve fiziki takip çalışması başlattı.

Yaklaşık 7 ay süren teknik ve fiziki takip çalışmasının ardından Muğla, İzmir, Uşak, Kütahya, Manisa, Aydın ve Denizli illerindeki 22 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda yaklaşık 14 bin şişe ''gümrük kaçağı ve bandrolsüz'' içki ile 19 paket kaçak puro ele geçirildi.

Operasyonda zanlıların gümrük kaçağı içki satışı ile notlarının bulunduğu 2 ajandaya da suç delili olarak el konuldu. Ajandalarda hangi tarihlerde kime, ne kadar içki satışı yapıldığı bilgilerinin yer aldığı öğrenildi.

Örgütlü olarak gümrük kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen M.N, C.N, F.A. ve C.K. gözaltına alındı.
Gözaltındaki 4 zanlının emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi. Operasyonda ele geçirilen 14 bin şişe ''gümrük kaçağı ve bandrolsüz'' içki de kamyonla Muğla Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Bu arada, operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişi ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler