ABD 28 yıllık asker kaçağını ikna turunda

ABD, Almanya'nın Augsburg Hava Üssü'nde görev yaparken 1984'de firar ettikten sonra İsveç'e yerleşen Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı David Hemler'i ülkesine döndürmeye çalışıyor.

Yayınlanma: 29.06.2012 - 08:14
Abone Ol google-news

Dagens Nyheter gazetesinde yeralan habere göre, asker kaçağı ve sahip olduğu güvenlik bilgileri nedeniyle David Hemler'in ABD'de en çok arananlar arasında olduğu bildirildi.
Hemler'in Almanya'nın Augsburg Hava Üssü'nde görevli olduğu sırada 1984'de Sovyetler Birliği'ne karşı yürütülen gizli bir projede görevli olduğu ve bu sırada firar ettiği bildirildi. İsveç'in başkenti Stockholm'deki Amerika Büyükelçiliği binasında Hemler'in avukatı Emma Persson ile görüşen ABD'li görevlilerin, asker kaçağını ülkesine dönüp mahkemeye çıkması için ikna etmeye çalıştı. Avukatı ile yapılan görüşmeye David Hemler'in katılmadığı bildirildi.

ABD'li görevlilerin avukat ile yaptıkları görüşmede, 28 yıllık asker kaçağı David Hemler'in gerçek kimliğinin tespiti için ne tür bir yol izlemeleri gerektiği ve onu ülkesine dönüp mahkemeye çıkmasına ikna etmek için neler yapılabileceği üzerine durulduğu bildirildi.

"Zorlanamaz"

Bu arada açıklama yapan Hemler ise kimliğinin araştırılabileceğini buna karşı olmadığını, parmak izi ve DNA testleri ile araştırma yapılabileceğini söylerken, "Ancak ABD'ye dönüp mahkemeye çıkma konusuna gelince, dönersem bana ne kadar hapis cezası verecekler. Burada eşim ve çocuklarım var. Onlar bu durumdan nasıl etkilenecekler bunları öğrenmeden ABD'ye dönmeyi düşünmüyorum" dedi. Avukat Emma Persson da Hemler'e ABD'ye dönmesi için zorlanamayacağı bilgisini verdiği öğrenildi.

Eşi kimliğini yeni öğrendi


Asker kaçağı Hemler'in bir İsveçli ile evli ve 3 çocuğu olduğu bildirilirken, Hemler'in Stockholm'de bir devlet dairesinde çalıştığı öğrenildi. Hemler, eşine kendisi ile ilgili gerçekleri birkaç hafta önce anlatması üzerine, çocukları ile ABD'ye yapacakları tatili güvenlikleri nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. ABD'deki ailesinin ise kendisinden 28 yıldır haber alamadığı ve öldüğünü düşündükleri kaydedildi.
Görevli olduğu birimden 21 yaşındayken firar ederek, İsveç'e gelen Hemler'in İsveç'te 28 yıldan bu yana başka bir kimlik ile yaşadığı bildiriliyor. ABD'li yetkililer, Hemler 100 yaşına da gelse ABD'ye döndüğünde mutlaka yakalanıp mahkeme önüne çıkartılacağını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler