Acılardan sonra gelen ölüm

Balyon sanığı Tuğamiral Çakmak yaşamını yitirdi

Yayınlanma: 03.07.2015 - 22:09
Abone Ol google-news

 

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası aldıktan sonra Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderilen Cem Aziz Çakmak’a, 1 Şubat 2014’te akciğer kanseri teşhisi konulmuştu. İnfaz savcılığı da Çakmak’ın cezasını 6 ay ertelemişti.

Balyoz davasından yargılanırken akciğer kanseri tanısı konulduktan sonra tahliye edilen emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak (52), dün sabah Ankara GATA’da yaşamını yitirdi. Çakmak’ın cenazesi bugün öğlen Selimiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Çakmak tahliye haberini aldığında Twitter’dan “3 yıldır elimden bir kumpasla alınan özgürlüğümün bir tümörle geri verilmesi ne acı” diye yazmıştı.

Çakmak verdiği bir röportajda da “Beni 3 senelik hapis döneminde yıkan 2 şey oldu. Bunlardan biri kızımın gelinliğiyle Hasdal’a gelmesi. Hayatımda hiç kendimi o günkü kadar aciz hissetmedim. O gün kendi kendime bir söz verdim. Bunu bana yapanlardan öyle bir hesap soracağım ki. ‘Hiç vazgeçmeyeceğim. Onların yargılandığı mahkemelere her gün gideceğim dedim” demişti.

Başbuğ’dan mesaj

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da Çakmak’ın ölümü üzerine Twitter’da bir mesaj yayınladı. Başbuğ, “Amiral Cem Aziz Çakmak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son şehididir. Mekânı cennet olsun” mesajını paylaştı.

Kızının nikâhında bulunamayan Tuğamiral Çakmak, büyük bir çelenk göndermişti. Yeni evli çift daha sonra Hasdal’a gitmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler