Adil Gür'e verilen 1000 günlük hapis cezasının ayrıntıları ortaya çıktı
Araştırma şirketinin sahibi Adil Gür, 2016 yılında Manisa'nın Kula İlçesi’nde, otomobilinin lastiğinin patlaması sonucu öğrenci servisine çarpmıştı. 1'i ağır 14 öğrencinin yaralandığı kazayla ilgili açılan davada karar açıklandı. Mahkemenin Adil Gür'e toplamda 1000 gün hapis olarak düzenlediği hükmün detayları ortaya çıktı.
Kaza, 10 Temmuz 2016 tarihinde saat 11.00 sıralarında Kula İlçesi Esenyazı Mahallesi Kavşağı’nda meydana gelmişti. Kula’dan İzmir yönüne giden araştırma kuruluşu A&G’nin sahibi Adil Gür yönetimindeki 34 SN 34 plakalı otomobilin sağ arka lastiği patladı. Kontrolden çıkan otomobil savrularak, önündeki, Eskişehir’den İzmir Menderes’e giden özel bir ilkokulun öğrencilerinin bulunduğu 36 yaşındaki Çağlar İngün yönetimindeki 26 AT 29 plakalı minibüse çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kontrolden çıkan minibüs devrilirken, otomobil de yol kenarındaki tarlaya uçtu. Kazada Ahmet Ata Ertan isimli öğrencinin kolu koptu.
Olayın ardından açılan dava Kula Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü ve karar dördüncü duruşmada açıklandı. 3 sayfa olarak düzenlenen hükümde cezanın gerekçelerini tutanakta sıralandı. Kazada yaralanan öğrercileri temsilen duruşmada bulunan avukat, İTÜ tarafından kusur raporunun düzenlendiğini hatırlattı. Ahmet Ata Ertan'ın uzuv kaybına uğradığının altı çizilerek, "İTÜ raporunda kazanın 'kaçınılmaz olmadığı'na vurgu yapmıştır. Bu nedenle sanık hakkında 'Bilinçli taksir' hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz" dedi.
GÜR, "ASLİ KUSURLU"
Kararda Gür'ün birden fazla kişinin yaralanmasına neden olduğu, suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği anda asli kusurlu oluşu, mağdur sayısının çokluğunun dikkate alındığı aktarılarak takdiren alt sınırdan uzaklaşılarak 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmedildiği aktarıldı.
CEZA ARTIRILDI
Sanığın ön gördüğü neticeyi istememesine rağmen kazanın meydana geldiği, bilinçli taksirle hareket ettiği kanaaniyle cezanın 1/3 oranında arttırıldığı belirtildi.
GELECEĞİ ETKİLENMESİN DİYE İNDİRİM YAPILDI
Mahkeme ilkinde üst sınırdan verdiği cezası bilinçli taksir oranına göre arttırırken, Gür'ün geleceğinin etkilenmemesi için indirim uyguladı. Bunu "Sanığın geçmişi, sanığa verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alınarak cezanın 6/1 oranında indirilmesine. Bu şekilde 1 yıl 21 ay 10 gün hapisle cezalandırılmasına" denildi.
EHLİYETİNE EK KONULACAK
Sanığın trafik düzeninin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareket ettiği de belirtilerek hükmün kesinleşmesinin ardından Gür'ün sürücü belgesinin 1 yıl 6 ay süreyle geri alınmasına da karar verildi.
"İSTİNAF'A GİDECEĞİM"
Kararla ilgili olarak Adil Gür "Şeriatın kestiği parmak acımaz. Hayatımda adli sicil kaydı almak için dahi adliyeye gitmedim. Davanın esasen takipcisi de olmadım. Sonuçta böyle bir kazanın kesinlikle olmasını istemezdim. Yürüyen bir dava süreciyle ilgili çok söz söylemek istemiyorum ama bu işin istinafı var. Ben kimsenin burnunun kanamasını bile istemeyecek insanım" dedi.
ANNE VE BABA: TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ
Kazada çocuklarının kolu kopan Melek ve Ahmet Fırat Ertan şu açıklaması yaptı: Ahmet Ata Ertan’ın sağ kol dirsek üstünden kopan kolunu, geleceğini geri getirmeyecek olsa da, annesi ve babası olarak çocuğumuzun geleceği ile oynayıp, hiçbir pişmanlık göstermeyen sanığın daha fazla ceza alması gerektiğini düşünsek de, sanığın cezasız kalmaması bizi bir nebze rahatlatmıştır. Şimdi ise tazminat davasına ilişkin hukuki sürecimiz devam etmektedir" dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- DEM Partili vekillerle 'Suriye' atışması!