Afganistan'ı terk eden şarkıcı Aryana Sayeed, ülkesindeki kadınlara seslendi: Vazgeçmeyin

Taliban'ın Afganistan'ı fiili olarak ele geçirmesinden sonra ülkesini terk edip önce İstanbul'a sonra ABD'ye giden pop yıldızı Aryana Sayeed, Afganistan'dan ayrılma sürecini anlattı. Yıllarca Taliban'a karşı durduğunu söyleyen Sayeed, "Kadınlara şunu söylemek istiyorum: Vazgeçmeyin. Sokağa çıkıp hak arayan kadınları gördüm. Buna devam etmelerini ve mücadeleyi bırakmamalarını istiyorum" dedi.

Yayınlanma: 27.08.2021 - 09:33
Afganistan'ı terk eden şarkıcı Aryana Sayeed, ülkesindeki kadınlara seslendi: Vazgeçmeyin
Abone Ol google-news

Taliban, başkent Kabil’i aldıktan ve görevdeki hükümeti devirdikten sonra Afganistan’ın kontrolünü de fiilen ele geçirdi. Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkeyi terk ederken, yeni rejimden kaçan binlerce kişi de ülkeden ayrılabilmek için için Kabil havaalanına koştu.

Ülkedeki ilerleyişi giderek hız kazanan Taliban’ın ele geçirdiği bölgelerden özellikle kadınlara, sanatçılara ve merkezî rejimle bağlantıları olan kişilere yönelik şiddet haberleri gelirken, Afganistan’dan da ciddi bir göç dalgası da başlamış durumda.

Afganistan'ın ünlü kadın pop yıldızı Aryana Sayeed de yüzlerce kişinin bindiği uçakla ülkesinden ayrılarak Türkiye'ye gelen isimlerdendi. Sayeed, ülkesinde yaşananların ardından önce Türkiye'ye geldi, ardından ABD'ye gitti.

"İNSANLAR UÇAKLARA BİNMEK İÇİN AKIN ETTİ"

Yaşadığı zorlu süreci Reuters'a anlatan Aryana Sayeed, "Taliban'ın her an Kabil'e girebileceği söylendi. Havaalanına gittik işlemler için bekliyorduk, birden bire silah sesleri duyduk. Güvenlik görevlileri de dahil tüm çalışanlar havaalanını terk etti. İnsanlar koşturmaya ve uçaklara binmek için akın etmeye başladı" ifadelerini kullandı.

"YILLARCA TALİBAN'A KARŞI DURDUM"

Sayeed sözlerine şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi ben yıllarca Taliban'a karşı durdum, onlara karşı olduğumu gösteren mesajlar verdim. Bu yüzden ya beni gelip yakalarlarsa diye cidden korktum. Bu benim ve nişanlımın sonu olurdu. Afganistan'dan canlı bir şekilde çıkabildiğim için çok mutluyum. Şu an Washington'dayım ancak normal hissetmiyorum, sarsılmış durumdayım."

"KADINLAR VAZGEÇMESİN"

"Tüm bunları yaşamak zorunda kaldığıma inanamıyorum. Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum" diyen Sayeed,  "Bir insanın müzik yapması, şarkı söylemesi neden büyük bir günah ki, neden böyle bir muameleye maruz kalıyorum. Adına konuştuğum tüm Afgan kadınlar için sadece temel hakları talep ediyorum. Kadınlara şunu söylemek istiyorum: Vazgeçmeyin. Sokağa çıkıp hak arayan kadınları gördüm. Buna devam etmelerini ve mücadeleyi bırakmamalarını istiyorum" diye konuştu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler