Ahmet Hakan'a saldıranlardan üçü AKP'li çıktı

Ahmet Hakan’a saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Şengüller, Elmas ve Adıyaman’ın AKP teşkilatlarına üye oldukları ortaya çıktı.

Yayınlanma: 01.10.2015 - 20:38
Abone Ol google-news

<video:379513>

Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programının sunucusu Ahmet Hakan’a saldırdığı için gözaltına alınan 4 şüpheliden 3’ünün AKP üyesi olduğu ortaya çıktı. Kayıtlar, saldırganlardan Ahmet Şengüller’in Bayrampaşa, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman’ın ise Fatih teşkilatına üye olduğunu gösteriyor.

Saldırganların ilk ifadesi

Ahmet Hakan'ın ilk sözleri: Yılmayacağız, korkmuyoruz

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın siyasi parti üyelik sorgulama sisteminde Fuat Elmas’ın “Adalet ve Kalkınma Partisi - İstanbul Fatih Teşkilatı 2007/2 dönem aktif üyesi” olduğu belirtiliyor. Ahmet Hakan’a saldırı olayına karışan bir diğer isim olan Uğur Adıyaman içinse “Adalet ve Kalkınma Partisi - İstanbul Fatih Teşkilatı 2011/2A dönem aktif üyesi” kaydı yer alıyor. Saldırganlardan üçüncüsü Ahmet Şengüller’in siyasi parti üyelik kaydında ise “Adalet ve Kalkınma Partisi - İstanbul Bayrampaşa Teşkilatı 2010/2 dönem aktif üyesi” olduğu belirtiliyor. Kayıtlarda diğer saldırgan Kamuran Ergin’in herhangi bir partiye üye olmadığı belirtiliyor.

Uyuşturucu, gasp ve tehditten kayıtları var

Kanal D Haber saldırganların 4’ünün de Van Gevaş nüfusuna kayıtlı olduğunu duyurdu. Haberde saldırganların akraba oldukları ve İstanbul Fatih’te oturdukları belirtildi.

UĞUR ADIYAMAN: 29 yaşında, özel güvenlikçi, 12 Ekim 2010 tarihinde Fatih AKP ilçe teşkilatına üye olmuş. Polisteki kaydı çok kabarık. Uyuşturucu, 1’den fazla kişiyi tehdit, resmi belgede sahtecilik suçlarından sabıkalı, 24 yıl önce PKK’ye katılan Seyhan Adıyaman’ın kardeşi..

FUAT ELMAS: O da özel güvenlikçi, Elmas da 19 Haziran 2007’de AKP Fatih ilçe teşkilatına üye olmuş. 2011’e kadar özel bir güvenlik firmasında çalıştı.

KAMURAN ERGİN: 29 yaşında. Şu an bir tekstil firmasında çalışıyor. Polis kayıtlarına göre onun sabıkası da kabarık. Uyuşturucu ticareti, yaralama ve silahlı yağma suçlarından poliste kaydı bulunuyor.

ABD: Her şeyi yapıp gazetecileri koruyun

Davutoğlu'ndan Ahmet Hakan'a saldırı açıklaması

Ahmet Hakan Saldırısına TÜSİAD'dan Kınama

VİDEO - Saldırganlar Ahmet Hakan'ı böyle takip etmişler


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler