'Akademisyenleri yargılamak yanlış'

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, “Akademisyenleri terör örgütü paralelinde düşünenler olarak yargılamak yanlış” dedi

Yayınlanma: 26.01.2016 - 22:28
Abone Ol google-news

Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi tarafından yayınlanan bildiride imzası olan akademisyenlerin, “terör örgütü paralelinde düşünen insanlar” olarak damgalamanın yanlış olduğunu söyledi.

Selçuk şu değerlendirmeyi yaptı: “O metnin içinde katılmadığımız noktalar olabilir. Mesela orada en çok tartışılan, ‘katliam’ sözcüğüdür. Katliam sözcüğü toplu insan öldürme anlamına da gelebilir. Onlar tam olarak hangi anlamda kullandı belli değil. Bundan yola çıkarak bazı insanları suçlamayı doğru bulmuyorum.

Özellikle siyasetçilerin bu konuda konuşmasından sonra yargının harekete geçmiş görünmesi, beni rahatsız etti. Tek bir olasılıktan yola çıkılarak sürekli olarak insanları bir terör örgütünün mensubu veya onun paralelinde düşünen, bunun propagandasını yapan insan olarak damgalamak yanlıştır. Geçmişte bunun acıları batı ülkelerinde de görüldü.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler