AKP'li Ömer Çelik: Siyasal rejim tartışması Türkiye'nin gündemi değildir

Son günlerde Ayasofya'nın da ibadete açılmasıyla Atatürk'e ve cumhuriyete yöneltilen saldırılar hız kazandı. Yapılan hilafet çağrıları tepki toplarken AKP'den söz konusu tartışmalara yanıt geldi.

Yayınlanma: 27.07.2020 - 09:28
AKP'li Ömer Çelik: Siyasal rejim tartışması Türkiye'nin gündemi değildir
Abone Ol google-news

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, hilafet tartışmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çelik, "Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir" dedi

Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Bu nitelikleriyle Cumhuriyetimiz hepimizin ortak çatısıdır. Ülkemizin siyasal rejimi büyük sosyal ve siyasal tecrübelerden geçmiş ve geleceğe yürümektedir. Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir. Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir.

Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve büyük bir devlet olmasının yanı sıra, tüm dünyada “bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Sorumluluğumuz ahlaki ve siyasidir. Siyasal temeli olmayan kamplaşmalar yerine ortak ideallerimizle geleceğe yürümeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Milletimizin duası ve desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ve insanlık için erişilmez denilen hedeflere yürüyoruz. Cumhuriyetimiz parlamaya devam edecektir. Milletimizin tüm fertleri bu gelecekte pay sahibidir."

ANAYASA'NIN 2. MADDESİ

Anayasa'nın 2. maddesi şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir."

NE OLMUŞTU?

Mustafa Albayrak'ın imtiyaz sahibi olduğu Gerçek Hayat dergisi, 27 Temmuz tarihli sayısında hilafet çağrısında bulundu.

Dergi son sayısının kapağında “Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın” ifadeleri kullanıldı.

Gerçek Hayat adlı derginin imtiyaz sahibi olan Mustafa Albayrak, aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinin İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler