AKP’yi bir haberle sildi

Gökçek’ten ihaleler alan Çam, AKP’yle ilişkisi deşifre olunca Twitter paylaşımlarını temizledi.

Yayınlanma: 07.04.2015 - 23:05
Abone Ol google-news

AKP’li işadamına 30 milyonluk ihale

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yakınlığıyla tanınan işadamı Ali Okan Çam gazetemizde yayımlanan haber üzerine “AKP ve Gökçek’le ilişkisi deşifre olunca” Twitter hesabındaki paylaşımlarını sildi. AKP Ankara İl Kongresi’ne katılarak “Cenabı Allah hayırlı etsin” diyen işadamı Çam’ın sahibi olduğu özel güvenlik şirketi Çam Güvenlik son bir yılda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden en az 30 milyon TL’lik özel güvenlik işi almıştı. Twitter’daki Gökçek paylaşımlarını temizleyen işadamı Çam’ın grup şirketlerinin de son bir yılda Gökçek’ten tam 71.5 milyon TL’lik ihale aldığı ortaya çıktı. Çam Grup şirketleri ASKİ’den birçok ihaleyi davet usulü almış. Çam Grup son bir yılda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden en az 100 milyon TL’lik ihale kazanmış.

78 ihalede 71.5 milyon TL

İşadamı Ali Okan Çam’ın grup şirketlerine 2014- 2015’te verilen ihale dökümü resmi belgelere göre özetle şöyle

Uluslararası Prestij Medya ve Stratejik Araştırmalar A.Ş.: 22 ihalede 48 milyon TL’lik iş aldı. İhaleler ıslak mendil, araç ve iş makineleri alımı, folyo alımı, karton koli alımı, araç kiralama, otobüs alımı, yemekhane için personel alımı, çadır alımı, radyo kanallarında yayın hizmeti alımı, şişe soğutucu alımı olarak sıralanıyor. 22 ihaleden yalnızca 6’sı açık ihale usulü yapıldı. Diğerlerinde şirket ihaleye davet edildi.

Çam Grup Dış Ticaret A.Ş.: 8 ihalede 5 milyon TL’lik iş aldı. İhaleler hazır beton, su bardaklama, ikram su kutusu, makine alımı, güreş salonu için malzeme alımı gibi sıralanıyor. 8 ihalenin yalnızca 3’ü açık yapıldı

İmaj Dizayn Stüdyo Tanıtım ve Bilişim A.Ş.: 33 ihalede 15 milyon TL’lik iş aldı. İhaleler bilgisayar güvenlik modülü alımı, arşiv evrakları saklama hizmet alımı, evrak tarama işi, evrakların tasnifi işi, internet TV yayını içerik yönetim sistemi olarak sıralanıyor. 33 ihaleden yalnızca 3’ü açık yapılmış, 30 ihale pazarlık usulüyle şirket davet edilerek gerçekleştirilmiş.

Kristal Merkezi Yapı A.Ş.: 12 ihalede 3 milyon TL’lik iş aldı. İhaleler karaçam fidanı dikim işi, yeşil alan bakım işi, çiçek alımı, güreş salonu için malzeme alımı, santral sistemi mal alımı olarak sıralanıyor. 12 ihaleden yalnızca biri açık ihale usulüyle yapılmış.

Burj Turizm Seyahat Tanıtım A.Ş.: 3 ihalede 500 TL’lik iş aldı. İhaleler 13+1 anonslu minibüs, yemekhane için personel alım işi, minibüs alım işi olarak sıralanıyor. 3 ihalenin tamamı pazarlık usulü yapılmış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler