Akşener'den 15 vekil için ilk açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye katılmasına ilişkin yorumda bulundu.

Yayınlanma: 22.04.2018 - 17:21
Abone Ol google-news



Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç'un da yeraldığı bir grup CHP milletvekili, İYİ Parti Genel Merkezi'ne gelerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldi.

İyi Parti'yi seçimlere sokmama teşebbüsü olduğunu ve bunun demokrasiye saldırı anlamına geldiğini savunan Akşener, "Hukukun ve millet iradesinin önüne konan bu engelin aşılmasında, CHP ve değerli Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu tavır her türlü takdirin üzerindedir. Tarihi bir demokratik tavırdır. Siyaset ve demokrasi tarihimizde övgüyle yerini alacaktır." değerlendirmesinde bulundu. 

CHP’li heyet ile görüşmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İYİ Parti’yi seçimlere sokmama gayretinin demokrasiye saldırı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Hukukun ve milletin iradesinin önüne konulan bu engelin aşılmasında, CHP ve değerli Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu tavır her türlü takdirin üzerindedir. Tarihi bir demokratik tavırdır. Siyaset ve demokrasi tarihimizde övgüyle yerini alacaktır. Güç haydutları engel koyuyor, biz o engelleri milletimizin desteğine güvenerek aşıyoruz. Allah tüm tuzakları boşa çıkartacaktır. 


CHP'li 15 milletvekili İYİ Parti'ye geçti... İşte o isimler

CHP'li 15 vekilin İyi Parti'ye geçmesine AKP'den ilk tepki

MHP'li 5 vekil de mi İYİ Parti'ye geçiyor?

YSK'den İYİ Parti hakkında jet karar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler