ALAÇATI OT FESTİVALİ ve EGE

“Her şeyiyle güzel Egem” diyerek dönmek istemeyeceğiniz, bir seyahat rotasının güzergahında kültür ve doğa’ nın yanı sıra Ege'ye has otların festivaline katılarak, lezzetin tam adresinde olacaksınız. Gezgin olmanın, "GezginDamaklar" la gezmenin hazzını yaşayacaksınız.

ALAÇATI OT FESTİVALİ ve EGE
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.03.2016 - 15:03

EGE'NİN TADI TUZU.... Selçuk-Şirince-Tire- Birgi- Çeşme-Alaçatı-Urla                  

Güre Dağlarını duydunuz mu hiç? İzmir'in tarihi Kazası Tire sırtını bu dağlara dayamış, Rum ahaliden kalma Tas Evleri, 15.asırda inşa edilmiş Camileri, Çarşılarıgezilmeye değer. 

 
Her sene düzenlenen Ot Festivali, 8-10 Nisan tarihlerİ arasında yapılmakta.Çoşkun kalabalığın içerisinde yer alıp, üreticilerin otlu ürün standlarında, kortej yürüyüşünü, klasik müzik konserini izlemek olddukça keyifli olacak.. Tanınmış gurmelerin sunacakları yemeklerden ve diğer stantlardan tadım yapma imkanı bulurken bir gün sonrasında, yörenin profesyonel satıcılarının ot ve otlu ürün stantlarını gezecek, ardından altın ödüllü “En fazla ot toplama” ve “En güzel otlu yemeği yapma” yarışmasını izleyeceksiniz. Öğle vakti Alaçatı’nın tanınmış restoranlarının açtıkları stantlarda tadım yaparken, aklınız bu tatlarda kalacak, seyahati noktalamak belki biraz içinizi burkacak..

Geri dönüşte yolunuzun üzerinde yer alan tipik Ege beldesi Urla’da 70 yıllık bir geçmişi olan Ünal Kardeşler Katmercisinde alıveriş yaptıktan sonra ilçedenayrılmadan önce akşam kahvaltısı niyetine leziz katmerlerin keyfini süreceksiniz

Bu Seyahatin Başlıca Lezzetleri: Tuzdan başka hiçbir şey katılmayan, üç kez çekildikten sonra bir gece dinlendirilen ve ızgaradan sonra domates ve tereyağlı sosla servis edilen enfes Tire Köftesi’nin yanı sıra Tire otlarından yapılmış dört çeşit soğuk meze, Otlu peynirli börek, Keşkek, Zeytinyağlı Tabağı, Ege Ot Tabağı, Paşa Meze, Meyhane Köfte, Kars Kaşarı Tava, Yufka Kasesinde Midilli Salata, Tuval Soslu Bonfile veya İzmir Usulü Sütte Levrek, Oklava kullanılmadan havada döndürülerek açılan hamur, içine, isteğe göre konulan kıyma, peynir, patates vs. gibi iç malzemelerden sonra zarf şeklinde katlanıp sac üzerine kırılan yumurta eşliğinde zeytinyağında kızartılan bir çeşit börekve tatlılar; Karadut’lu Lor ve Kabak Tatlısı
 
GEZGİN DAMAKLAR’LA ALAÇATI OT FESTİVALİ ve EGE               
                                 
EGE'NİN TADI TUZU.... Selçuk-Şirince-Tire- Birgi- Çeşme-Alaçatı-Urla                                 
 
08 -10 Nisan , 3 Gün, 2 Gece         
Sadece 20 gezginin katılabileceği,sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu  bu paket programın ücreti: 1300 TL’den itibaren, havayolu ile
Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90             

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler