Almanya'da yolcu uçağı mecburi iniş yaptı

Almanya'nın Stuttgart havaalanında içinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Franz Müntefering'in de olduğu Fokker 100 tipi bir yolcu uçağı mecburi iniş yaptı.

Yayınlanma: 14.09.2009 - 10:45
Abone Ol google-news

Havaalanı sözcüsü, Berlin-Tegel havaalanından Stuttgart'a giden yolcu uçağının iniş takımlarında arıza meydana geldiğini, bu nedenle uçağın yerel saatle 10.40'ta Stuttgart havaalanına mecburi iniş yaptığını bildirdi.

Sözcü, olayda yaralanan olmadığını kaydederken, Bild gazetesinin internet sayfasında yayımlanan haberde, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Franz Müntefering'in uçakta bulunduğu ve açıklamada bulunduğu belirtildi.

Almanya'nın Stuttgart havaalanına mecburi iniş yapan ''Contact Air'' adlı hava yolu şirketine ait ''Fokker 100'' tipi yolcu uçağının içinde bulunan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Franz Müntefering, ''çok ciddi bir durumda'' mecburi iniş yaptıklarını söyledi.

Müntefering, Bild gazetesinin internet sayfasına olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Çok ciddi bir durumdu. Havada birkaç tur attık ve sonuçta mecburi iniş yaptık'' dedi.
Uçağın içindeki tüm yolcuların disiplinli davrandıklarını belirten Müntefering, ''Bu durumda çok profesyonel davranan pilota ve ekibine teşekkür borçluyuz. Hiç kimse yaralanmadı'' diye konuştu.

Haberde, iniş takımlarında arıza meydana gelen yolcu uçağının gövdesi üzerine iniş yaptığı, olay sırasında 5 yolcunun şok geçirdiği ve kabin görevlisinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Çok sayıda araçla kurtarma ve itfaiye ekipleri olay yerine giderken Stuttgart havaalanı iniş ve kalkışlara kapatıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler