Alonso Bahreyn'de yok!

Avustralya'da ciddi bir kaza geçiren McLaren pilotu Fernando Alonso, sağlık nedenleriyle F1 Bahreyn GP'sinde yarışamayacak.

Yayınlanma: 31.03.2016 - 15:30
Abone Ol google-news

McLaren pilotu Fernando Alonso, sağlık nedenleriyle hafta sonu yapılacak Formula 1 Bahreyn Grand Prix'sinde yer alamayacak.

20 Mart’ta koşulan sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix’sinde büyük bir kaza geçiren İspanyol pilot, Bahreyn’de sağlık testinden geçti. Uluslararası Otomobil Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, “İki kez çekilen göğüs filmleri karşılaştırıldı. Güvenlik gerekçesiyle yarışmamasına karar verildi" denildi.

ALONSO: FIA'NIN KARARINI SAYGIYLA KARŞILIYORUM
Konu hakkında Instagram hesabından açıklamalarda bulunan Alonso son dakikaya kadar Bahreyn’de yarışabilmek için çaba harcadığını ve takımının aracı sıfırdan yarışabilecek hale getirmek için büyük emek sarf ettiğini söyledi.
Kazanın fiziksel olduğu kadar manevi olarak da kendini etkilediğini belirten Alonso FIA’nın kararına saygı duyacağını ve hafta sonu boyunca genç pilot Vandoorne’a yardım etmek için elinden geleni yapacağını belirtti.

Diğer yandan Alonso’nun yerine McLaren takımı adına Belçikalı yedek pilot Stoffel Vandoorne, Bahreyn’de direksiyon başına geçecek. Vandoorne geçen sezon GP2'de şampiyonluk yaşamıştı.
Alonso'nun, 17 Nisan'daki Çin Grand Prix'sine katılıp katılmayacağı da yarış öncesi yapılacak tetkiklerin ardından belli olacak.

Fernando Alonso ölümden döndü!

Alonso ölümden döndü!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler