Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Önceki gece Los Angeles’ta düzenlenen Altın Küre Ödülleri’nin çok konuşulanları, ikişer ödüle değer görülen Sam Mendes imzalı “1917” ve Quentin Tarantino imzalı “Once Upon a Time... in Hollywood” oldu.

Yayınlanma: 07.01.2020 - 02:00
Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu
Abone Ol google-news

Her iki kategoride de favoriler arasında görülmeyen “1917”nin iki büyük ödül alması şaşkınlıkla karşılanırken bu yılın en beğenilen filmlerinden biri olan “The Irishmen” ise geceden eli boş döndü. “Joker” filmindeki unutulmaz performansıyla hafızalara kazınan Joaquin Phoenix, beklendiği gibi drama dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olurken aynı dalda En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ise yine tahmin edildiği üzere “Judy” filmindeki rolüyle Renee Zellweger aldı. Yabancı Dildeki En İyi Film ödülü de şaşırtmadı ve herkesin üzerinde birleştiği G. Koreli Bong Joon-ho tarafından yönetilen “Parasite” filminin oldu. Sinema ve TV dalında verilen Altın Küre Ödülleri, şubat ayında verilecek Akademi Ödülleri’ne (Oscar)uzanan bir gösterge olarak kabul ediliyor ve orada da sürpriz olmayacağı tahmin ediliyor. 

SİVRİ DİLLİ SUNUCU 

Bu yıl 77’ncisi düzenlenen Altın Küre Ödülleri’nin sunuculuğunu, töreni dört defa sunmuş olan komedyen Ricky Gervais yaptı. “Sözünü esirgemeyen” tavrı ile tanınan Gervais de kendisinden bekleneni yapıp ödül alan sanatçıları adeta aşağıladı: Apple, Amazon, Disney gibi tartışmalı şirketlerin dijital platformlarındaki dizilerde rol alan oyunculara: “Eğer bugün bir ödül kazanırsanız, bu sahneyi politik bir konuşma yapmak için kullanmayın. İnsanlara öğüt verecek bir konuma zerre kadar sahip değilsiniz. Gerçek dünyadan tamamen bihabersiniz. Olur da kazanırsanız, gelip küçük ödülünüzü alın, menajerinize ve tanrınıza teşekkür edin ve s... olup gidin” dedi! 

MENDES VE TARANTİNO’NUN GECESİ

Bu yıl drama dalında En İyi Film ödülü, Sam Mendes’in yönettiği I. Dünya Savaşı filmi “1917”nin oldu. “The Irishman”, “Marriage Story”, “Joker” ve “The Two Popes” gibi yapımların arasından sıyrılan film, yönetmeni Sam Mendes’e En İyi Yönetmen ödülünü de kazandırarak 2 ödülün birden sahibi oldu. Komedi ya da müzikal dalında En İyi Film ödülü ise Tarantino imzalı “Once Upon a Time... in Hollywood”un oldu. Film, Quentin Tarantino’nun En İyi Orijinal Senaryo ödülüne değer görülmesiyle iki ödül aldı.

Komedi ya da müzikal dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülü “Rocketman” filmindeki rolüyle Taron Egerton’a verilirken, aynı dalda En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi “The Farewell”deki rolüyle Awkwafina oldu.  

Film endüstrisine önemli katkılarda bulunan oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcılara verilen Cecil B. DeMille Ödülü’nün bu yılki sahibi usta oyuncu Tom Hanks oldu. Televizyon dünyasına büyük katkı sunan isimlere verilen ve ilk kez geçen yıl dağıtılmaya başlanan Carol Burnett Ödülü’nün bu yılki sahibi ise sunucu ve komedyen Ellen DeGeneres oldu.

SİNEMA DALINDA ÖDÜLLER

En İyi Film (Drama): “1917”

En İyi Film (Komedi ya da Müzikal): “Once Upon a Time... in Hollywood”

En İyi Yönetmen: Sam Mendes (“1917”)

En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Renee Zellweger (“Judy”)

En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Joaquin Phoenix (“Joker”)

En İyi Kadın Oyuncu (Komedi-Müzikal): Awkwafina (“The Farewell”)

En İyi Erkek Oyuncu (Komedi-Müzikal): Taron Egerton (“Rocketman”)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Laura Dern (“Marriage Story”)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Brad Pitt (“Once Upon a Time… in Hollywood”)

Yabancı Dilde En İyi Film: “Parasite”

En İyi Senaryo: Quentin Tarantino (“Once Upon a Time… in Hollywood”)

En İyi Animasyon Film: Missing Link

En İyi Orijinal Şarkı: Love Me Again (“Rocketman”)

En İyi Film Müziği: Hildur Guonadottir (“Joker”)

TV DALINDA ÖDÜLLER

En İyi Dizi (Drama): “Succession”

En İyi Dizi (Komedi-Müzikal): “Fleabag”

En İyi Mini Dizi/Film: “Chernobyl”

En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Brian Cox (“Succession”)

En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Olivia Colman (“The Crown”)

En İyi Erkek Oyuncu (Komedi-Müzikal): Ramy Yousef (“Ramy”)

En İyi Kadın Oyuncu (Komedi-Müzikal): Phoebe Waller-Bridge (“Fleabag”)

En İyi Erkek Oyuncu (Mini Dizi/TV Filmi): Russell Crowe (“The Loudest Voice”)

En İyi Kadın Oyuncu (Mini Dizi/TV Filmi): Michelle Williams (“Fosse/Verdon”)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu  (Dizi, Mini Dizi, TV Filmi): Stellan Skarsgard (“Chernobyl”)



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler