Ankara Şehir Hastanesi'nde koranavirüs uyarısı

Ankara Şehir Hastanesi'nde personele yapılan duyuruda Çin'e seyahat öyküsü olan vatandaşlardan başvuru yapıldığı; üst veya alt solunum yolu enfeksiyonu bulguları olan hastalara cerrahi maske takılması gerektiği uyarısı yapıldı.

Yayınlanma: 30.01.2020 - 12:43
Abone Ol google-news

Çin'de ortaya çıkarak dünyaya hızlı bir şekilde yayılan koranavirüsle ilgili bugün Ankara Şehir Hastanesi personeline önemli uyarılar yapıldı. Duyuruda, şu anda hastanede 2019 yeni koranavirüs (2019 nCov) enfeksiyonu tanılı hasta bulunmadığı vurgulandı. 

Duyuruda Çin'e seyahat öyküsü olan vatandaşlardan başvuru yapıldığı ifade edildi. Duyuruda ilgili hastaya maske takılması ve personelin de maske kullanması gerektiği konusunda uyarı yapıldı. 

Duyurada, şunlar ifade edildi:

"Hastanemiz personelinin dikkatine! Şu anda hastanemizde 2019 yeni koronavirus (2019-nCoV) enfeksiyonu tanılı hasta bulunmamaktadır. Çin'e seyahat öyküsü olan vatandaşlarımızdan başvuru olmuştur. Bu durumda üst veya alt solunum yolu enfeksiyonu bulguları olan hastaya cerrahi maske takılması, bu hastalara hizmet sunacak sağlık personelinin de sadece cerrahi maske takması yeterli olup, el hijyeni uygulaması ve aerosolizasyon oluşma olasılığı olan işlem (entubasyon, aspirasyon gibi) uygulanacağı zaman personelin N95 maskesi takması gereklidir. Bunun dışındaki uygulamaların yeri yoktur. Önemle duyurulur."  


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler