‘Arkadaşlar siz ne içtiniz’

Pendik Belediyesi ‘çay‘ rekoru kırdı. CHP’li meclis üyesi böyle isyan etti.

Yayınlanma: 17.04.2015 - 06:50
Abone Ol google-news

Pendik Belediyesi’nin Basın Yayın Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü’nün “yurttaşlara ikram edilen çay bedeli” 2014 yılı için toplam ‘768 bin 225 lira’ tuttu. CHP meclis üyesi Tarık Balyalı “Arkadaşlar siz ne içtiniz? Hemen yanı başımızda olan Kartal Belediyesi’nde de muhalefet bu konuda eleştirilerde bulunmuş ancak oradaki ödeme bizdekinin 10’da 1’i yani 75 bin TL” diye isyan etti.

‘Tarihte eşi görülmemiş’

Pendik Belediyesi iştiraki Pentaş AŞ’ye çay faturası olarak basın yayın müdürlüğü için 650 bin 148 TL, kültür müdürlüğü için de 118 bin 76 lira ödenmesi dikkat çekti. Denetim komisyonu üyesi CHP’li Tarık Balyalı, “Dünyada hiçbir yerde göremeyeceğiniz kadar büyük bir para olan bu ödeme hiçbir şekilde izah edilemez. Bu çay ödemesine belediyeye gelen herkese Türk kahvesi, Nescafe, ıhlamur, limonata filan ikram etseniz de böyle bir rakam olmaz, olamaz. Ancak şunu bilin ki tarihte eşi görülmemiş bu saçmalığın üzerini hiçbir şey örtemez, hiçbir şey söylenemez. Bu yapılan işlemle Pendik Belediyesi’nin kaynakları belediye iştiraki olan Pentaş AŞ’ye usulsüz biçimde aktarılmıştır” dedi.

‘200 bin liralık da yemek’

Ayrıca ödeme çizelgesinde bilinen ismi Gülistan Restaurant olan Merba Petrol İnş. Ltd.Şti’ne 2014 yılı yemek bedeli olarak basın yayın müdürlüğü için 68 bin 790 lira, özel kalem müdürlüğü için de 131 bin 248 lira ödenmiş. Yemek bedeli ödemelerine de değinen Balyalı, “Pendik Belediyesi’nin kiracısı olan ve aylık sadece 4 bin 282 bin lira kira geliri elde ettiğimiz bu işletmeye aldığımız kira gelirinden 4 kat daha fazla yemek bedeli ödememiz düşündürücüdür” değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler