Aşık Veysel'in Oğlu Ahmet Şatıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun önceki gün vefat eden oğlu Ahmet Şatıroğlu(84), Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 13.01.2018 - 14:44
Abone Ol google-news
<video:904369>

Şarkışla'da yaşayan, bir süredir çeşitli rahatsızlıkları bulunan ve zaman zaman hastanede tedavi gören Ahmet Şatıroğlu, önceki gün evinde fenalaştı. Birlikte yaşadığı Türkan Ertemur'un haber vermesiyle eve gelen doktorların yaptığı incelemede, Şatıroğlu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Şatıroğlu'nun cenazesi, Şarkışla Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı.

Şatıroğlu için bugün Şarkışla ilçesi Sivrialan köyündeki Aşık Veysel Kültür Merkezi bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Şatıroğlu'nun imam nikahlı eşi Türkan Ertemur, çocukları Yeter Urkan, Cevriye Keçeci, Sebahattin Şatıroğlu, kardeşleri Hayriye Özer, Zekine Şatıroğlu, Bahri Şatıroğlu, torunları ve yakınları ile il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.Törende Şatıroğlu'nun yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenaze namazı kılşındı ardından Alevi dedesi dua etti

Şatıroğlu'nun cenazesi Şarkışla Müftüsü Tayyip Koçer'in kıldırdığı namaz ve Sivas Cem Vakfı Alevi Dedesi Hasan Özer'in yaptığı duanın ardından köy mezarlığına defnedildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler