Atatürk’ün hediyesinin çalınması bir diziye konu edilmiş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ünlü Sovyet kemancı David Oistrah’a hediye ettiği altın kaplama ve pırlanta süslemeli sigara tabakasının çalınması olayının Sovyetler Birliği’nde polisiye bir roman ve diziye konu edildiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 20.04.2017 - 11:28
Abone Ol google-news

Sputnik'te yer alan haber şöyle: Oistrah, ünlü besteci Dmitriy Şostakoviç, Asaf Messerer, Mariya Maksakova, Natalya Dudinskaya, Abram Makarov, Lev Oborin gibi isimlerle birlikte 1935 yılında Atatürk'ün daveti üzerine Türkiye'de bir konser turuna katılmıştı.
Rus bir sanat sitesinde çıkan habere göre, 1968 yılında kemancı Oistrah, yurtdışı gezisindeyken, Moskova’daki evinde bulunan pahalı eşyaları çalındı. Çalınan eşyalar arasında Atatürk’ün kemancıya 1935 yılında hediye ettiği altın kaplama ve pırlanta süslemeli sigara tabakası da vardı.
Daha sonra hırsızın yakalandığı ve Hollywood yıldızı Audrey Hepburn’ün başrolde oynadığı 'Bir Milyon Nasıl Çalınır' (1966) adlı filmden etkilenildiği de belirtilen habere göre, 'Asrın soygunu' olarak nitelenen hırsızlık olayını inceleyen ünlü Sovyet polisiye yazarları Arkadiy ve Georgiy Vayner kardeşler 1972 yılında 'Minotr’a Ziyaret' adlı bir roman yazdı. 1987 yılında roman üzerine Sovyetler Birliği’nde aynı isimle dizi de yapıldı. Dizide bir Sovyet müzisyenin pahalı kemanının çalınması konu alınıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler