Avusturya’da mülteci dramı

Avusturya tarihinin en yoğun mülteci akınlarından birini yaşıyor.Başbakan Faymann Avrupa Birliği’nden yardım talep etti.

Yayınlanma: 10.08.2015 - 10:39
Abone Ol google-news

Avusturya İkinci dünya savaşından bu yana tarihinin en yoğun mülteci akınlarından birini yaşıyor. Toplam kapasitesi 4.200 olan mülteci kamplarına 7.000 ilticacı gelince hükümet çaresiz kaldı.
 

YATACAK YERLERİ YOK, BAHÇELERDE KİLİSELERDE KALIYORLAR


Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana dünyanın her tarafına yayılan Ortadoğu menşeli mülteciler Avrupa’nın başını ağrıtmaya devam ediyor. Suriye iç savaşının hemen başında en fazla 500 mülteciyi kabul edebileceklerini açıklayan Avusturya devleti 7.000’den fazla insanın kendilerine sığınması sonucu çaresiz kaldı. Ülkenin en büyük mülteci kampı olan Traiskirchen’de barınma kapasitesi yetmediği için mülteciler bahçelerde ve kilise koridorlarında barınmaya çalışıyor.
Mülteci akını devam ederken yaşanan sıkıntıyı geçici de olsa rahatlatmaya çalışan Avusturya, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı bazı askeri tesislerin iltica talebinde bulunanlara tahsis edilebileceğini açıkladı.
 

BAŞBAKAN AB’DEN YARDIM İSTEDİ


Avusturya Başbakanı Werner Faymann koalisyon ortağı ve yardımcısı Reinhold Mitterlehner ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Faymann, Ortadoğu’daki karışıklıklar nedeniyle Avrupa’ya akın eden mültecilerin yoğunluğuna dikkati çekerek “Ülkemize sığınan mültecilere kucak açmak zorundayız. İltica insanlık hakkıdır. Bize sığınanları dışarı atamayız. Ancak imkanlarımız zorlanmaktadır. AB ile acilen ortak bir mülteci politikası belirlemeliyiz. Avrupa Birliği ile ortak sınır koruma, mülteci kotası, ortak kurallar belirlenmeli ve özellikle AB sınırlarının dışında alınacak önlemler görüşülmelidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler