AYM'ye Brunson için yeni itiraz

ABD'li papaz Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, yerel mahkemelerin itirazlarını reddetmesi üzerine AYM'ye itiraz süreci başlatacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 27.08.2018 - 14:32
Abone Ol google-news

ABD’yle yaşanan krizin ve ekonomik sarsıntının “günah keçisi” Amerikalı Rahip Andrew Graig
Brunson’ın davası Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor. İzmir 3 Ağır Ceza Mahkemesi’ne ev hapsi ve
yurt dışı yasağının kaldırılması için yapılan reddedildi.
 
Brunson’un avukatı İsmail Cem Halavurt, davanın aşırı derece siyasallaşarak ağır ceza mahkemelerini aşan bir konuma geldiğini belirterek “Anayasa Mahkemesi’nin bu siyallaşmanın ne kadar dışında kalabileceğini göreceğiz. Hukuki bir karar verilirse müvekkilim kurtulur” diye konuştu.
 
“Terör örgütüne üye olmamakla birlikte terör örgütüne yardım etmek” ve “casusluk” suçlamasıyla yargılanan Brunson, yaklaşık 22 ay cezaevinde kalmıştı. İzmir 1 Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasında tutukluluğunun devamına karar verildikten sonra 25 Temmuz’da İzmir 2 Ağır Ceza Mahkemesi, avukatının itirazını görüşerek Brunson için yurt dışına çıkış yasağıyla birlikt ev hapsine hükmetti. Bu yaptırımın kaldırılması için yapılan itiraz aynı mahkeme tarafından reddedildi. Üst mahkeme olarak itirazı görüşen İzmir 3 Ağır Ceza Mahkemesi de Brunson’ın ev hapsini kaldırmadı.
 
PİNPON TOPUNA DÖNDÜ
 
Brunson’un avukatı Halavurt, son itirazlarının da reddedildiğini belirterek, AYM’ye başvuracaklarını kaydetti. Yerel mahkeme süreçlerinin tamamlanmasının ardından başvuruyu yapacaklarını dile getiren Halavurt, şunları söyledi:
 
“İtirazlarımız 2 ve 3 ağır ceza mahkemeleri arasında gidip geliyor. Bundan sonra da böyle olacağı anlaşılıyor. Dava pinpon topuna döndü. Mahkemenin gerekçeli kararı elimize gelmesinden sonra 1 ay içinde Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz. Brunson’un ev hapsinde tutulması, cezaevinde tutulmasıyla eşdeğerdir. Ayrıca yurt dışı çıkış yasağı var. Dolayısıyla kişisel hakların ihlali ve seyahat özgürlüğünün ihlali gerekçesiyle başvurumuzu yapacağız. Bu davada işin içine siyaset çok fazla dahil olduğu için ağır cezayı çok aşan bir durum oluştu. AYM’nin bunun ne kadar dışında kalabileceğini göreceğiz. Hukuki bir karar verilirse müvekkilimin çoktan çıkmış olması gerekir.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler