Babasının adına müze açtı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Güre Mahallesi'nde, uluslararası bir şirkette yönetici Murat Bostancıoğlu, kardeşi ile birlikte geçen yıl kaybettiği babasi Ali Bostancıoğlu anısına etnoğrafya galerisi açtı. Sarıkız Kazdağı Etnoğrafya Galerisi adını verdiği müzede, çok sayıda eski eşya, Kazdağları'nın endemik bitki türleri ile yöreye yolu düşmüş önemli isimlerin balmumu heykeline yer verildi.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 14:40
Abone Ol google-news

Güre Mahallesi sahilindeki eski bir zeytinyağı fabrikasını değerlendiren Murat Bostancıoğlu, kardeşi Uğur Bostancıoğlu ile el ele vererek, 4-5 yıldan bu yana biriktirdikleri eserlerle Sarıkız Kazdağı Etnoğrafya Galerisi'ni açtı. Murat Bostancıoğlu, geçen yıl hayatına kaybeden babası Ali Bostancıoğlu'na ithaf ettiği galerinin her geçen gün daha da zenginleştiğini söyledi. Bostancıoğlu, şöyle dedi: "Galerimizde Kazdağları'nı, Edremit ve körfezini anlatan etnoğrafik eşyalar, efemeralar, maketler ve toplayabildiğimiz bütün eski eşyaları sergiledik diye düşünüyorum. Kazdağlarının mitolojisinden tarihine, endemik bitkilerinden, faunasına, zeytini, zeytinyağı, Truva'yı, Antandros'u, Türkmenleri, Yörükleri ve yöreden yolu geçmiş önemli kişileri galeride göreceksiniz. Burada görsel olarak Tuncay Kurtiz'in balmumu heykelini yaptırdık. İnşallah, önümüzdeki günlerde balmumu heykeli anlamında Sebahattin Ali ile Ali Ekber Çiçek'i de ekleyeceğiz. Kazdağları'nın genel mitolojisini, tarihini, şelalelerini, piknik alanlarını mesire yerlerini anlatmaya çalıştık. Yine galerimizde Atatürk'ün ikinci ziyareti sırasında kendisine tahsis edilmiş faytonumuz yer alıyor."

Ziyaretçiler de galeriyi beğendiklerini söyledi. Bilgin Erdem, eskileri gördüğünü, her yerde tekrar bir canlılık gördüğünü anlatırken "Tebrik ediyorum gençleri. Hayırlısı olsun inşallah" dedi. Ayla Küçük de, "Güre'deki bu müzeyi, Edremit'e gelenlerin mutlaka gezmesini istiyorum" diye konuştu. Emekli tarih öğretmeni Emine Özerdoğan da, "Güre'de böyle bir müzenin açılması kültür tarihimiz açısından çok önemli. Kültürümüzün gelişmesi için müzelerin ziyaret edilmeleri gerekir. Bizi geçmişe götürdü. Geçmişimizi yaşadık. Çok mutlu olduk. Buna vesile olanları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sarıkız Kazdağı Etnoğrafya Galerisi'ni büyükler 4, öğrenciler 2 TL ödeyerek gezebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon