Babasız ikinci 'Babalar Günü'

13 Mayıs 2014'te Soma'da meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili 8’i tutuklu 45 sanıklı Soma davasının ikinci duruşmasında aileler adalet istiyor.

Yayınlanma: 15.06.2015 - 11:12
Abone Ol google-news

 

Cumhuriyet / Oğuz Yıldız / Manisa

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Akhisar Belediyesi’nden kiralayarak Ağır Ceza Mahkemesi'ne dönüştürdüğü Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi Salonu’nda yine geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabahın erken saatlerinde Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nin önü ve çevresinde yine barikatlar kuruldu. Güvenlik önlemleri kapsamında yaklaşık 800 polis memuru görev alacağı belirtildi.

ACILI AİLELER: ADALET ISTIYORUZ...

Faciada yaşamlarını yitiren madenci yakınları sabahın erken saatlerinde Umut Parkı'nda kurulan mahkemeye akın etmeye başladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede arama noktalarından geçen aileler biz kez daha "adalet" istediklerini haykırdı. Umut Parkı'nda kurulan bu mahkemeden "umutlu" olduklarını söyleyen aileler, "Ne para ne pul. Tek bir isteğimiz var. Adalet" dediler.

BABASIZ İKİNCİ BABALAR GÜNÜ...

Acı ve isyanlarını her fırsatta haykıran ailelerin çocukları da "Babalar Günü"nü kutlamaya hazırlanıyor... Anneler, "Facianın ardından babasız kalan 432 çocuğumuzla beraber Babalar Günü'de yine mezarlıktayız. Ailecek park veya bahçelere değil. İhmal ve insanlık dışı uygulamalarıyla bizlerin yaşamlarını mezarlığa çevirdiler. Bizleri yaşayan ölülere döndürdüler. Adalete inanıyor ve güveniyoruz. Onların mezarlığı hapishane olacak" dediler. Türkiye Barolar Birliği de avukatların daha iyi iletişim kurması için alanda koordinasyon merkezi kurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler