Bakan Arslan: Adeta hırsız misali firmalarla çalışıyoruz, git diyorsun gitmiyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TİM'in düzenlediği "“İhracat Zirvesi"nde İstanbul'da devam eden banliyö hatlarındaki çalışmalara dikkat çekerek, "Adeta hırsız misali, bir yükleniciyle işe girişiyorsunuz. 'İşi bitir' diyorsunuz, 'bitirmem', 'bırak git', 'gitmem'. Bu tip sıkıntılar yaşıyoruz. Biz Marmaray'ın boğaz altındaki kısmında bunu yaşadık" diye konuştu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği “İhracat Zirvesi 2016'ya katıldı.
Bakan Arslan, konuşmasının başında salonun boş olduğuna ve programın geç başladığına dikkat çekerek, “Ben sabah Ankara'dan çıkarken, normalde buraya yetişebileceğim uçak varken, bir önceki uçakla geldim. Amaç insanları bekletmemekti. Yine buraya yarım saat erken geldim, yine insanları bekletmemek adınaydı. Yarım saat geç başladık, salon henüz boş. Bunu şunun için söyledim; biz birbirimizin tamamlayıcısı şeklindeyiz. Eğer birbirini tamamlayanlardan birinde aksam, yavaşlama olursa diğerini de zincirin halkası gibi etkiler. Dolayısıyla, istediğiniz kadar güçlü bir zincir kurun gücünüz en zayıf halka kadar. O zaman görev en zayıf halkaya düşüyor. En zayıf halkanın güçlü olması lazım ki, sistem güçlü olsun dedi.
ADETA HIRSIZ MİSALİ
Bakan Arslan, İstanbul'da devam eden banliyö hatlarındaki çalışmalara dikkat çekerek, “Adata hırsız misali, bir yükleniciyle işe girişiyorsunuz. 'İşi bitir' diyorsunuz, 'bitirmem', 'bırak git', 'gitmem'. Bu tip sıkıntılar yaşıyoruz. Biz Marmaray'ın boğaz altındaki kısmında bunu yaşadık. Ne yazık ki yüzeysel banliyö hatlarını metroya çevirip Marmaray'ı kesintisiz hale getirme konusunda benzer bir sıkıntı yaşıyoruz. Ancak yükleniciye olağanüstü bir pres uygulayarak. 2018'de banliyö hatlarının metro standardına getirilmesi ve özellikle uluslararası taşımacılık anlamında da ana hat trenlerinin çalışabileceği hale getirmeye çalışıyoruz ki Asya ile Avrupa arasındaki yük taşımacılığını, doğu-batı eksenli koridor ile sağlamış olalım. Ancak bunun eksik bir halkası daha vardı. O eksik halka da Bakü-Tiflis-Kars ile birlikte tamamlanmış olacak. Burada şu an çok yoğun bir şekilde çalışılıyor. İnşallah bu sene bitirip 2017'nin başlarında test sürüşleriyle birlikte, hizmete sokup demiryolunu kesintisiz hale getirdiğimizde Bakü üzerinden Kazakistan'a, Çin'e erişebilir hale geleceğiz. Yine Bakü üzerinden Türkmenistan'a, Afganistan'a Pakistan'a ve Çin'in güneyine ulaştırma koridorunu tamamlayarak kesintisiz hale getireceğiz diye konuştu.
1915 KÖPRÜSÜ
Bakan Arslan, “1915 Çanakkale köprüsü… Herkes zannediyor ki senede iki sefer bayramlarda veya okul kapandığı, açıldığı dönemlerde tatile gidenler için, 20-25 günlük sıkışıklığı ortadan kaldırmak için yapıyoruz. Hayır. Elbette ki onlara hizmete edecek. Ancak 1915 Çanakkale köprüsünün ihale süreci başladı, 26 Ocak'ta tekliflerini alacağız, Malkara'ya kadar 100 kilometrelik otoyol da yapacağız. O yoldaki hedefimizde şu; Marmara Denizi'nin etrafında ring oluşturmak, buradaki ulaştırma koridorlarını birbiri ile buluşturmak ve Avrupa üzerinden gelerek Ege ve Akdeniz bölgesine gidecek yük hareketini 1915 Çanakkale köprüsünde sağlayarak hem İstanbul'un üzerindeki trafik yükünü azaltmış olacağız, hem erişimi kolaylaştırmış olacağız. Özellikle ihracat koridoru anlamında düşünürseniz çok önemli bir koridoru tamamlamış olacağız dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması