Bakan Şimşek attığı tweet için açıklama yaptı

Twitter'da bir tweeti paylaşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konunun sosyal medya ve gazetelere haber olması üzerine bir yazılı açıklama yaptı.

Yayınlanma: 09.03.2015 - 13:06
Abone Ol google-news

Retweet ettiği bir paylaşımın daha sonra sosyal medya ve gazetelerde haber haline getirilmesi üzerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir yazılı açıklama yaptı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı yazılı açıklamada bugün bir gazetenin ilk sayfasında, "Bakan Şimşek'ten skandal harita", "Bakan Şimşek'in Türkiye Haritasını Apo dahi çizmedi" başlıklarıyla yer alan haberin "kışkırtıcı" nitelik oluşturduğunu ifade etti.

Şimşek, yazılı açıklamasında, Sözcü gazetesinin, bugün "Bakan'dan skandal harita", "Bakan Şimşek'in Türkiye Haritasını Apo dahi çizmedi" başlıkları ile "kışkırtıcı nitelikli bir habercilik yaptığını" ifade etti.

Habere konu edilen haritanın, önceki gün Twitter hesabından retweet yaptığı bir linke ait olduğunu aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu tweet hiçbir şekilde bana ait değildir. Retweet yaptığım bu harita okuyucuların bilgisine sunmak, onların dikkatini çekmek adına yapılan bir paylaşımdır. Yapmış olduğum her retweet onayladığım veya desteklediğim anlamına gelmez. Dolayısıyla bu retweete konu edilen harita ve içerikle hiçbir ilgim ve tasvibim de söz konusu değildir. Bu şekilde konunun manasından çıkartılarak üstelik kendi yorumları ile haberleştirilmesini hayret ve üzüntü ile karşıladım."

Mehmet Şimşek "Konunun manasından çıkartılarak üstelik kendi yorumları ile haberleştirilmesini hayret ve üzüntü ile karşıladım" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon