Bakan ve Bilginer buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Haluk Bilginer ile bir araya geldi

Yayınlanma: 05.12.2019 - 02:00
Bakan ve Bilginer buluştu
Abone Ol google-news

Ersoy, Haluk Bilginer’in “Şahsiyet” dizisindeki performansıyla “47. Uluslararası Emmy Ödülleri” töreninde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü almasına ilişkin “Türkiye için güzel bir sürpriz oldu. İnşallah hep böyle sürprizlerle karşılaşırız” dedi.

Bilginer’in yanı sıra yazar ve senarist Hakan Günday ve yapımcı Kerem Çatay ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya gelen Ersoy, başarılı oyuncuyu tebrik etti.

Haluk Bilginer de ülkelerin kendisini sanatıyla tanıtması için her anlamda devlet desteğinin çok önemli olduğunu dile getirerek “Sadece maddi destek de değil. O sanatın yapılması için özel yerler açarak, kendi adıma tiyatro için konuşayım, tiyatro salonları açarak, sinemayı destekleyerek, sinemanın yurtdışına çıkmasını sağlayarak destek olması çok önemli” dedi. Bilginer, ödülün kendisi için tamamen sürpriz olduğuna dikkat çekerek “Masada çığlık koptu zaten. Bayağı heyecanlıydım. Açık söylemek gerekirse bu ödülü beklemiyordum. Hatta aday olmayı beklemiyordum. Yüzlerce proje içerisinden aday olmak, böyle bir ödülü almak...” diye konuştu. Ödül konuşmasına Türkçe başladığının hatırlatılması üzerine de sanatçı, “Evet. Merhabamızı tüm dünyaya duyurduk” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler